Trgovina
Seniko studio
Turizam
27.03.2013. ADAC za proljeće preporučuje Dubrovnik i Istru
Njemački auto klub ADAC u svom magazinu Motorwelt kao destinaciju za gradski i kulturni turizam među pet odabranih ciljeva uvrstio je Dubrovnik, a među osam destinacija za ovo proljeće uvrštena je i Istra, izvijestili su uz Hrvatske turističke zajednice.

U izdanju za veljaču Motorwelt u rubrici za putovanja svojim je čitateljima kao destinaciju za gradski i kulturni turizam među pet odabranih ciljeva preporučio i Dubrovnik. Dubrovnik je kao gradska destinacija preporučen zbog ugodne klime i bogate kulturne ponude.

Odabrani gradovi u kojima gost može već u proljeće uživati u blagoj klimi i kulturnoj ponudi, uz Dubrovnik, su Marseille (europska kulturna prijestolnica za 2013. godinu), Cadiz na jugu Španjolske, Funchal na atlantskom otoku Madeira i Ascona u švicarskom Kantonu Ticino.

U istoj rubrici u izdanju Motorwelta za travanj redakcija je preporučila automobilistima osam destinacija za ovo proljeće, među koje je uvrštena i Istra.

Već u naslovu članka Istra se ističe kao gastronomska destinacija te se preporuča posjet raznim istarskim znamenitostima poput pulske Arene, Huma, Motovuna i starogradske jezgre Rovinja.

Istra se tako u Motorweltu našla u društvu najznačajnijih destinacija za njemačke automobiliste uz Južni Tirol, obalu Baltičkog mora, zapadnonjemačku pokrajinu Mosel, Korušku, Emiliu Romagnu, Bodensko jezero i belgijski grad Brugge.

Motorwelt je tiskano izdanje s najvećom nakladom u Njemačkoj i dijeli se na kućne adrese članova ADAC-a. Tiska se u više od 13 milijuna primjeraka i od veljače ove godine dostupan je i kao aplikacija za smartphone. (H)

Povezani članci
04.08.16 Turizam
U Zagrebu dvoznamenkasti rast broja turista i noćenja u srpnju
26.01.16 Turizam
U novom ADAC-ovom kamping vodiču 119 hrvatskih kampova
07.08.15 Turizam
Lorencin: izvrsni rezultati sezone
01.04.15 Turizam
MINT: prihodi od turizma lani 7,4 milijardi eura
26.11.14 Turizam
Snažan porast kongresnog turizma tijekom ljeta
06.11.14 Turizam
Rast turističkih dolazaka i noćenja u listopadu i u deset mjeseci
01.04.14 Turizam
Osam hotela iz Hrvatske s nagradama HolidayCheck Award 2014
01.04.14 Turizam
Američki Huffington Post preporuča 10 najljepših mjesta u Hrvatskoj
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa