Edukacija
Seniko studio
Seminari, konferencije
15.03.2013. Deveta godišnja međunarodna konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina
9. i 10. travanj 2013.
The Esplanade Zagreb Hotel
Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da će se Deveta godišnja međunarodna konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina održati dana 9. i 10. travnja 2013. godine u hotelu Esplanade Zagreb.

Ove godine Hrvatska postaje članica Europske unije. To je prvorazredni politički i poslovni događaj, koji će biti glavna tema Konferencije. Na Konferenciji će se raspravljati o planu razvoja Hrvatske u Europskoj uniji i o nizu konkretnih mjera i postupaka koji se na to odnose.

Na Devetoj konferenciji održat će se preko 20 panela, na kojima će predavati više od 100 predavača.

Velike projekte predstavit će Werner Kruckow, direktor projekta „The Crystal“, Siemens, Duncan Innes iz The Olympic Park Legacy Company i Bruno Bonifačić, predsjednik Uprave, ACI Marine d.o.o.

U sklopu Konferencije prezentirat će se jedna od najodrživijih zgrada u svijetu smještena u Londonu, koja je ujedno Siemensov centar za održive gradove – the Crystal.

Planiranje i izgradnja projekta Olimpijske Igre u Londonu 2012 prezentirani su na prošlogodišnjoj Konferenciji, dok će se ove godine predstaviti nasljeđe i vrijednost projekta nakon završetka Olimpijskih Igara. ACI Marine veoma su značajan nautički projekt na Jadranu koji ove godine slavi tridesetu obljetnicu rada.

Ove godine odlučili smo program Konferencije proširiti temama koje do sada nismo obuhvaćali, ali su itekako bitne za sve sudionike tržišta. Budući da je ovo godina ulaska Hrvatske u Europsku uniju, smatramo bitnim proširiti Program Konferencije, ali i povezati što više stručnjaka iz različitih područja, kako bismo zajedno lakše osigurali bolji status Hrvatske u Europskoj uniji.

Ostale teme o kojima će biti riječi na Konferenciji su: Kako pokrenuti investicijske projekte, Energetika – kapitalni projekti, Energetika – obnovljivi izvori energije, Primjena prava Europske unije u Hrvatskoj, Komercijalne nekretnine, Zelena gradnja i nove investicije, Investicije javnog sektora, industrija i logistika, Uloga i značaj EU fondova u razvoju hrvatskog gospodarstva, Turizam i marine, Razvoj golf projekata, Porezi i nekretnine, Revitalizacija i rekonstrukcija gradskih središta, Arhitektura, dizajn i umjetnost.

Hrvatska energetska strategija i obnovljivi izvori energije veoma su značajna tema za razvoj hrvatskog gospodarstva, budući da je cilj Europske unije do 2020. godine 20% energije dobivati iz obnovljivih izvora. Bit će predstavljeni kapitalni projekti u energetskom sektoru, kao i značaj i uloga obnovljivih izvora energije.
The Crystal, London; Izvor: http://www.thecrystal.org/_html/media/press-images.html
The Crystal, London; Izvor: http://www.thecrystal.org/_html/media/press-images.html
Kao i proteklih godina, razvoj projekata komercijalnih nekretnina bit će zastupljen na Konferenciji. Kroz nekoliko panela razgovarat će se o situaciji u svim sektorima, od stanovanja, trgovačkih i uredskih prostora i projekata mješovite namjene, do industrije i logistike, te turističkih projekata, golfa i marina.

Također, nekoliko panela bit će posvećeno usporedbi hrvatskog tržišta nekretnina s onim u zemljama regije i Europske unije. Prezentirat će se pregled situacije na europskom tržištu nekretnina, pokušati odrediti poziciju Hrvatske kao i mogućnosti za budući razvoj, te odrediti gdje su prilike za uspješne investicije.

Razvoj projekata u turizmu, jedne od najznačajnijih gospodarskih grana, prikazat će se kroz odnos investitora i lokalne i regionalne uprave kod pokretanja turističkih investicija.

Zelena gradnja i ove je godine jedna od bitnih tema Konferencije. U vidu podizanja svijesti o zelenoj i održivoj gradnji u nekretninskoj industriji, predstavit će se posebno međunarodni certifikati zelene gradnje, odnosno značaj LEEDa, BREEAMa i DGNBa u projektima razvoja nekretnina u kontekstu ulaska Hrvatske u EU, te njihova važnost za nove investicije.

Ideja panela posvećenog arhitekturi, dizajnu i umjetnosti je mozaičkim pristupom pružiti inspiraciju developerima i poslovnim ljudima koji sudjeluju na tržištu nekretnina u Hrvatskoj. Jedna od tema bit će i izgradnja imidža i brenda na primjeru hotela Lone i Kuće za ljude i umjetnost Lauba.

Na otvaranju Konferencije govorit će gospodin David Slinn, Njegova Ekselencija Veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, gospođa Anka Mrak-Taritaš, ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja i gospodin Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke.

Zemlja partner Devete Konferencije je Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske, koje je već bilo Zemlja partner Osme konferencije. Glavni Institucionalni Pokrovitelji Konferencije su Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja i Ministarstvo gospodarstva.

Pokrovitelji su Američka gospodarska komora u Hrvatskoj i Austrijski ured za vanjsku trgovinu, tradicionalno pokrovitelji naše Konferencije od održavanja Prve Konferencije 2005. godine. Siemens je Tehnološki partner Konferencije.

S obzirom na značaj i opsežan Program na Devetoj godišnjoj međunarodnoj konferenciji o hrvatskom tržištu nekretnina očekujemo veliki interes sudionika iz Hrvatske, država-članica Europske unije i inozemstva.

Sudionici godišnjih međunarodnih konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina su vlasnici, predsjednici uprava, članovi uprava, direktori i visoko pozicionirani manageri društava koja sudjeluju na tržištu komercijalnih nekretnina i u projektima razvoja komercijalnih nekretnina. Također sudjeluju i odvjetnici, arhitekti, građevinski poduzetnici, korisnici komercijalnih nekretnina, savjetnici i mnogi drugi.
Olimpijske igre u Londonu 2012, Masterplan; Izvor:http://portfolio.populous.com/projects/london2012games.html
Olimpijske igre u Londonu 2012, Masterplan; Izvor:http://portfolio.populous.com/projects/london2012games.html
Konferencija je izvrsna platforma putem koje hrvatske i internacionalne tvrtke mogu predstaviti svoje poslovanje i projekte. Tijekom osam godina imali smo izniman broj uglednih sponzora i sudionika, koji su pratili rad Konferencija.

Pozivamo Vas da izrazite interes za predstavljanjem svog poslovanja i projekata, te za aktivnim sudjelovanjem u radu Devete Konferencije.

Detaljne obavijesti o Konferenciji, programu i prijavi na Konferenciju pogledajte na www.filipovic-savjetovanje.hr

Kratki pregled rezultata dosadašnjih Konferencija

U cilju razvoja tržišta nekretnina, transparentnosti, obrazovanja i informiranosti domaćih i stranih sudionika na tržištu nekretnina u Hrvatskoj, od 2005. godine do danas organizirali smo osam godišnjih međunarodnih konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina.

Na njima je sudjelovalo ukupno 4.000 osoba iz preko 30 država. Na više od 150 panela govorilo je više od 630 predavača. Konferencija o nekretninama je naš tradicionalni događaj kojeg organiziramo za sve sudionike Real Estate industrije u Hrvatskoj i regiji.

Konferencija je izuzetno dobro posjećena svake godine, te slovi za centralno okupljanje industrije u Hrvatskoj.

Osma godišnja međunarodna konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina održana je 17. i 18. travnja 2012. godine. Dva dana Konferencije privukla su više od 500 sudionika i 80 predavača, a sve iz 15 zemalja.

Održano je 16 zanimljivih panela na kojima smo kroz zajedničku diskusiju pokušali istaknuti najznačajnije teme vezane uz tržište komercijalnih nekretnina.

Na Konferenciji je prezentirano preko 20 projekata koji se realiziraju isključivo u Hrvatskoj ukupne vrijednosti preko 10 milijardi kuna, a neke od top tema o kojima je bilo riječi su Prezentacija planiranja i izgradnje projekta London Olimpijske igre 2012., Regeneracija urbanih središta – London i Liverpool, ulazak Hrvatske u Europsku Uniju i zelena gradnja.

Zemlja partner Konferencije bila je Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske, a Institucionalni partner Europska banka za obnovu i razvitak.

Na naše veliko zadovoljstvo, do sada održanih osam godišnjih međunarodnih konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina, koje smo organizirali od 2005. godine do danas, opravdale su očekivanja pokrovitelja, partnera, sponzora, predavača i sudionika tih Konferencija.

Povezani članci
13.11.15 Trgovina na malo
Pred tržištem nekretnina ipak nešto bolja vremena
21.07.15 Financije i gospodarstvo
Tržište nekretnina bez izraženijih znakova oporavka
18.03.15 Seminari, konferencije
Jedanaesta godišnja međunarodna konferencija o razvoju nekretnina
19.01.15 Seminari, konferencije
Prva godišnja razvojno-financijska konferencija
11.12.14 Vijesti
Održan okrugli stol o Nacrtu prijedloga Zakona o procjeni vrijednosti nekretnina
16.04.14 Seminari, konferencije
Održana 10. međunarodna konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina
06.05.13 Financije i gospodarstvo
Cijene nekretnina u Hrvatskoj u travnju 4,8 posto niže
05.04.13 Sajmovi i izložbe
Dani kulture, gastronomije i obrtništva Kraljevine Maroko u Zagrebu
09.11.12 Vijesti
U HGK održan forum poslovanja nekretninama
27.08.12 Financije i gospodarstvo
DW: Hrvatski harač bez koristi
10.07.12 Financije i gospodarstvo
Hrvatska u "top 5" po napretku u transparentnosti tržišta nekretnina
24.05.12 Financije i gospodarstvo
NL: Banke krenule u rasprodaju stanova
06.05.12 Vijesti
HGK: Završen Forum poslovanja nekretninama
26.04.12 Financije i gospodarstvo
RBA: Bez pozitivnih pomaka u građevinskom sektoru do kraja godine
18.04.12 Financije i gospodarstvo
Zagreb konačno postaje grad na Savi
03.04.12 Financije i gospodarstvo
Colliers očekuje povećanje investicija na tržištu nekretnina
28.03.12 Financije i gospodarstvo
Pad cijena stanova u drugom polugodištu, rast u cijeloj 2011.
20.03.12 Seminari, konferencije
Uskoro osma godišnja međunarodna konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina
15.03.12 Seminari, konferencije
Konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina sredinom travnja u Zagrebu
08.02.12 Financije i gospodarstvo
Cijene nekretnina padat će još najmanje godinu dana
02.09.11 Seminari, konferencije
Konferencija o razvoju komercijalnih nekretnina 21. i 22. rujna u Zagrebu
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa