Seniko studio
Broj 1/2013
Izdvajamo iz broja:
Broj 1-2013 - Ante Gavranović
Uloga Komore je u afirmiranju stavova hrvatskoga gospodarstva
HGK dodijelila zlatne kune
Bankarstvo - S. P.
Trgovina na ozbiljnoj prekretnici - prof. dr. Stipe Lovreta
Svjetska tekstilna pozornica - A. G.
Održana HACCP radionica za voditelje HACCP tima
Altpro: Vlastitim znanjem do svjetskog tržišta
Predstavljen početak provedbe projekta “Erasmus za poduzetnike početnike”
Podravka i Uniline uspješno promoviraju Hrvatsku u Japanu
S a d r ž a j - 1 - 2013
PIK Vrbovec postao nositelj Halal certifikata
PIK svježe juneće meso od sada će imati Halal certifikata.

Danas je PIK Vrbovcu d.d., nakon završene provjere i certificiranja koje je obavio Centar za certificiranje Halal kvalitete Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj, dodijeljen Halal certifikat za PIK svježe juneće meso.

Aldin Dugonjić, rukovoditelja Centra za certificiranje Halal kvalitete bio je potpora za provođenje svih potrebnih mjera, kako bi PIK Vrbovec, odnosno proizvod iz asortimana svježeg mesa – PIK juneće meso, dobio Halal certifikat.

Potrebne pripreme za certifikaciju Halal standarda u PIK Vrbovcu zahtijevale su od kompanije osiguravanje svih tehničkih preduvjeta te edukaciju i angažman osoba koje će obavljati sve poslove prema pravilima Halal standarda. Također, proces je zahtijevao i osposobljavanje odgovornih osoba u proizvodnji mesa koje će organizirati i pratiti proces proizvodnje Halal proizvoda.

Halal certifikat u ime PIK Vrbovca, iz ruku izaslanika muftije mr.sc. Nermina ef. Botonjića, tajnika Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj, primio je direktor društva PIK Vrbovec Mate Štetić, a na svečanoj dodjeli certifikata bile su prisutne i Jasna Mikačić, direktorica Službe marketinga te Vlasta Garašanin, direktorica Službe upravljanja kvalitetom.

Mate Štetić, direktor društva PIK Vrbovca prilikom primanja Halal certifikata za svježe juneće meso istaknuo je da su PIK proizvodi nositelji ISO, IFS, HACCP i OHSAS standarda te kako će Halal certifikat dodatno potvrditi visoke tehnološke i higijenske uvjete u kojima se proizvode PIK proizvodi.

Halal kvaliteta predstavlja ukupnost karakteristika proizvoda ili usluga koje su u skladu s islamskim propisima i ispunjavaju atribute kvalitete te su kao takvi dopušteni potrošačima hrane islamske vjeroispovijesti, ali su jednako tako dobrodošli i u konzumaciji svih ostalih vjerskih pripadnika.

Dobivanje Halal certifikata za PIK Vrbovec predstavlja pozitivan iskorak za kompaniju te otvara mogućnost za daljnjom suradnjom te proširenjem certificiranja i na druge proizvode od junećeg mesa.

Jednako tako, osnovni preduvjet za širenje na brzo rastuće istočno tržište upravo je Halal certifikat koji potrošačima islamske vjeroispovijesti jamči Halal kvalitetu i ispravnost proizvoda.

Izdvajamo iz broja:
Broj 1-2013
Uloga Komore je u afirmiranju stavova hrvatskoga gospodarstva
HGK dodijelila zlatne kune
Bankarstvo
Trgovina na ozbiljnoj prekretnici
Svjetska tekstilna pozornica
Održana HACCP radionica za voditelje HACCP tima
Altpro: Vlastitim znanjem do svjetskog tržišta
Predstavljen početak provedbe projekta “Erasmus za poduzetnike početnike”
Podravka i Uniline uspješno promoviraju Hrvatsku u Japanu
S a d r ž a j - 1 - 2013
Arhiva
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa