Međunarodno poslovanje
Seniko studio
Strateški savezi
21.01.2013. Agrana bi u regiju, ali joj preskupo
Agrana je, inače, kompanija izlistana na Bečkoj burzi s tržišnom kapitalizacijom od 1,35 milijardi eura.

Austrijska Agrana je zainteresirana za preuzimanje proizvođača šećera u regiji, potvrdio je u intervjuu austrijskoj agenciji APA direktor te kompanije Johann Marihart.

On je napomenuo da su, međutim, očekivanja lokalnih proizvođača prevelika jer zbog dobrog poslovanja za svoje tvrtke trenutno traže previše.

Agrana, prema pisanju APA-e, mjerka šećerane u Hrvatskoj i Srbiji. "Agrana stalno proučava tržište u regiji, ali trenutno ni s kim konkretno ne pregovara o mogućoj akviziciji", kažu nam u Agrani.

Ta je kompanija već prisutna u BiH gdje ima zajedničku tvrtku sa Studen holdingom. Riječ je o Studen-Agrana rafineriji šećera u Brčkom.

Agrana je, inače, kompanija izlistana na Bečkoj burzi s tržišnom kapitalizacijom od 1,35 milijardi eura (30. studenog 2012.). Agrana je od 1. ožujka do 30. studenog prošle godine ostvarila prihod od 2,4 milijarde eura, od čega se 926,6 milijuna eura odnosi na šećer (uz to prerađuje voće i proizvodi škrob).

U istom je razdoblju neto dobit kompanije iznosila više od 138 milijuna eura. Grupa ima 56 proizvodnih lokacija, a zapošljava 8000 ljudi. (poslovni.hr)

Povezani članci
22.11.09 Vijesti iz svijeta
Pregled gospodarskih vijesti
05.07.09 Financije i gospodarstvo
Pad cijena na svjetskim burzama treći tjedan zaredom
22.11.07 Trgovina na veliko
Anketa: Mogu li novinari 'srušiti' burzu?
17.08.07 Vijesti iz svijeta
Nastavlja se snažan pad na svjetskim burzama
05.06.07 Trgovina na veliko
CROX indeks hrvatskih dionica na Bečkoj burzi
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa