Info
Seniko studio
Karijere
08.01.2013. Na čelu Dione Roko Vodopija
Dužnost predsjednika Uprave Dione s 1. siječnjem ove godine preuzeo je Roko Vodopija koji će razviti strategiju poslovanja i voditi Dionu kroz proces transformacije, izvijestili su danas iz te trgovačke kuće.

Iz Dione navode kako je proces pronalaska kandidata za ovu poziciju bio promišljen i dugotrajan te kako Vodopija iza sebe ima bogato međunarodno iskustvo upravljanja različitim segmentima poslovanja u vodećim regionalnim tvrtkama srednje i jugoistočne Europe.

Vodopija je radio u Plivi na poziciji direktora predstavništva, karijeru je nastavio u Dukatu te TDR-u gdje je nakon upravljanja tržištima regije preuzeo poziciju direkora marketinga i prodaje. Slijedeći korak u karijeri je bio prelazak u konzulantske vode, a zadnje je četiri godine proveo u Makedoniji gdje je restrukturirao vodeću mliječnu industriju.

Vodopija ističe kako restrukturiranje i razvoj Dione predstavlja velik profesionalni izazov, ali je uvjeren da će Diona znati iskoristiti svoj potencijal kako bi povećala prepoznatljivost kod kupaca, poboljšala efikasnost i stvorila dobre temelje za daljnji rast.

"Diona ima velik potencijal rasta i radujem se izazovu njene transformacije. Vizija i posvećenost vlasnika i Nadzornog odbora čine transformaciju provedivom, a njenu uspješnost realnom", kazao je Vodopija.

Trgovački lanac Diona ima oko 200-tinjak trgovina, zapošljava oko 1.800 djelatnika, a u 2011. je ostvaren ukupni prihod od 1,2 milijarde kuna. (H)

Povezani članci
22.05.14 Trgovina na malo
Spar Hrvatska preuzima 20 Dioninih trgovina u Zagrebu
20.05.14 Tvrtke i tržišta
Spar preuzeo 20 Gavrilovićevih dućana
08.04.14 Vijesti
Diona više nije članica lanca NTL
29.11.13 Karijere
Ivana Gavrilović imenovana novom predsjednicom Uprave Dione
19.09.13 Vijesti
Diona potpisala sporazum o prijenosu trgovačkog poslovanja u regijama Dalmacije i Središnje Hrvatske
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa