Info
Seniko studio
Karijere
20.12.2012. Rene Oberman odlazi sa čelne pozicije u Deutsche Telekomu krajem 2013.
Izvršni direktor njemačkog telekomunikacijskog diva Deutsche Telekoma neočekivano je u četvrtak najavio povlačenje s te dužnosti krajem iduće godine.

Nadzorni odbor DT-a prihvatio je danas njegovu ostavku a od 1. siječnja 2014. zamijenit će ga sadašnji financijski direktor kompanije Timotheus Hoettges. Obermannov mandat na čelu DT-a trebao je isteći krajem listopada 2016., a počeo je 2006.

Razlog njegova odlaska nije naveden.

Hoettges je istaknuo da će plan smjene na čelu kompanije "osigurati kontinuitet u tranziciji". Uprava je po njegovim riječima dosada donosila ispravne odluke i uspješno se nosila s teškim prilikama na tržištu.

"Naš cilj mora biti uspješna provedba transformacijske strategije koju smo zajedno kreirali. Očekujemo da ćemo do 2014. zaustaviti pad prihoda i početi ponovo bilježiti rast", kazao je Hoettges u danas objavljenom priopćenju.

Ponovio je da će DT ulagati velika sredstva u prvom redu u mreže u matičnoj Njemačkoj i u SAD-u.

Kompanija je početkom mjeseca na tradicionalnom godišnjem susretu s ulagačima i analitičarima najavila da će srezati za trećinu dividendu za naredne dvije godine zbog planiranih pojačanih ulaganja ponajprije u matičnoj Njemačkoj i na američkom tržištu. Namjeravaju tako isplatiti 0,50 eura po dionici, u odnosu na ranije obećanih 0,70 eura.

Najavili su za naredne tri godine ukupna ulaganja od gotovo 30 milijardi eura, pri čemu je za iduću godinu planirano 9,8 milijardi. Usporedbe radi, u ovoj se godini očekuje njihova ukupna vrijednost od 8,3 milijarde eura.

Planirano povećanje planirano je na temelju očekivanog značajnog rasta potražnje za širokopojasnim pristupom Internetu i u mobilnom i u fiksnom segmentu. (H)

Povezani članci
08.05.13 Vijesti iz svijeta
Operativna dobit Deutsche Telekoma 4,3 posto manja
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa