Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+
RSS
Međunarodno poslovanje
Trgovina
Robe
Edukacija
Potrošači
O marketingu
Info
Naslovnica
Naslovnica
>>
Edukacija
>>
Seminari, usavršavanja
Subota, 20.04.2024
Edukacija
Alternativne (privatne)
Seminari, usavršavanja
O srednjim školama - vijesti
Više i visoke škole (državne)
Prikazi knjiga
Seniko studio
Kontakt
Oglašavanje
Časopis
O nama
Impressum
Seminari, konferencije
13.12.2012.
Znanstveno stručni skup o proizvodnji kvalitetne i sigurne hrane
Na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku danas je održan znanstveno stručni skup na temu okolišno prihvatljive proizvodnje kvalitetne i sigurne hrane na kojem je istaknuto kako su upravo Slavonija i Baranja najvažnija područja za proizvodnju takve hrane.
Pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode Goran Heferr istaknuo je važnost proizvodnje zdrave hrane i razvoja poljoprivrede, ali i nužnost usklađivanja te proizvodnje s regulativom Europske unije.
Činjenica je da pojedine proizvodnje, između ostalog, i stočarstvo stvaraju štetne stakleničke plinove, ali pozitivni primjeri europskih zemalja, poput Nizozemske i Danske, svjedoče kako se pravilnom primjenom struke i znanosti i to može prevladati, rekao je Heferr.
Pomoćnica ministra poljoprivrede Vesna Gantner i istaknula je kako Ministarstvo poljoprivrede sudjeluje u sufinanciranju niza znanstvenih projekata iz područja proizvodnje hrane i poljoprivrede općenito, a od 41 znanstveno istraživačkog projekta 12 se odnosi na osječko Sveučilište.
Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić rekao je kako je strateška odrednica te županije upravo razvoj poljoprivrede i proizvodnja zdrave hrane. Proizvodnjom ekološke i sigurne hrane možemo itekako biti konkurentni ne samo na europskom nego i svjetskom tržištu, zbog čega smatramo da su nužna državna ulaganja u takav razvoj, kazao je.
U proizvodnji hrane danas je bitna povezanost znanosti i struke, pa i gospodarstva i politike, što je u Osječko-baranjskoj županiji najprimjerenije u cijeloj Hrvatskoj, ocijenio je. Osječki poljoprivredni fakultet, Hrvatska agencija za hranu, čije je sjedište u Osijeku, Prehrambeno tehnološki fakultet i Poljoprivredni institut znanstvena su podloga koja prati struku u proizvodnji hrane, kazao je Šišljagić.
Posebno je naglasio kako će se osobno kao župan maksimalno zalagati da "ni slučajno ne dođe do ukidanja Hrvatske agencije za hranu u Osijeku o čemu postoje neka razmišljanja".
Svjesni smo važnosti proizvodnje kvalitetne i sigurne hrane i zbog toga tražimo od Vlade i resornih ministarstava da se u takvu proizvodnju u Slavoniji i Baranji ulažu dostatna financijska sredstva, rekao je župan Šišljagić. (H)
Povezani članci
25.01.13
Vijesti
U HGK održana HACCP radionica za voditelje HACCP tima
Međunarodno poslovanje
|
Trgovina
|
Potrošači
|
Edukacija
|
Robe
|
O marketingu
|
Info
Opći uvjeti korištenja
|
O nama
|
Impressum
Copyright(c) 2006, Sva prava pridržana.
Design by:
Stedas
Geared by:
Corvus CMS
Tražilica
Upiši pojam
Newsletter
Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!
E-mail:
Anketa
Hoće li 2016. godina napokon biti bolja?
1. Svakako će biti bolja!
2. Ne očekujem veće pozitivne pomake.
3. Ne vjerujem da će biti bolja.