Seniko studio
Vijesti
09.10.2012. Be CROative: Hrvatski dan na sajmu EXPO REAL u Münchenu
Hrvatska prije svega treba investicije. Njemačka je oduvijek bila naš prirodni gospodarski partner po pitanju turizma, trgovanja i investicija. Danas ovdje Hrvatska nudi konkretne investicijske projekte i naša je istinska želja da se to i prepozna, izjavio je veleposlanik Hrvatske u Njemačkoj dr.sc. Miro Kovač pred brojnim uzvanicima i investitorima okupljenim na svečanom otvorenju izložbe Be CROative na sajmu EXPO REAL u Münchenu.

Na sajmu su održane i prezentacije "Be CROative“ i "Croatia – Unique location for your business“. Tom je prilikom, govoreći o izložbi Be CROative te važnosti prisutnosti Hrvatske na ovako važnom sajmu, potpredsjednica HGK za gospodarstvo, europske integracije i pitanja EU Vesna Trnokop Tanta naglasila kako je Hrvatska gospodarska komora pokrenula projekt "Be CROative" izložbe kako bi diljem svijeta promovirala naše kvalitetne proizvode te Hrvatsku kroz njene komparativne prednosti, dok je posebice za ovaj sajam osmišljen koncept koji prije svega nastoji istaknuti prednosti investiranja.

Hrvatska je na pragu ulaska u Europsku uniju te se nadamo da će taj događaj privući više greenfield investicija, a samim time i investicija u hrvatski realni sektor, što bi značajno potaknulo gospodarski rast, naglasila je Trnokop Tanta.

Predstavljajući Hrvatsku, njezino gospodarstvo te investicijske mogućnosti, direktorica Centra za investicije HGK Silva Stipić Kobali naglasila je kako su jedinstveni geostrateški položaj koji Hrvatska zauzima, moderna prometna i telekomunikacijska infrastruktura, dobra povezanost s glavnim europskim prometnim pravcima, politička i ekonomska stabilnost, te skori ulazak u članstvo Europske unije samo neke od prednosti koje Hrvatska ima.

Osim toga, kazala je, Hrvatska ulagačima nudi i olakšan ulaz na europska i svjetska tržišta, visokoobrazovanu, višejezičnu i stručnu radnu snagu, razvijenu poslovnu infrastrukturu, te visoku kvalitetu života.
Stipić Kobali je pred brojnim zainteresiranim investitorima održala prezentaciju i predstavila "Invest in Croatia" kao dio novog koncepta izložbe "Be CROative" u sklopu kojeg su ponuđeno 19 investicijskih projekta iz područja turizma, infrastrukture, obnovljivih izvora energije, znanosti i tehnologije i nekretnina, s naglaskom na posebne uvjete, olakšice, poticaje i tehničke/operativne pojedinosti kako bi se pružile informacije svima žele poslovati u Hrvatskoj.

Predsjednik Udruženja poslovanja nekretninama HGK Dubravko Ranilović govorio je o stanju, aktualnostima i potencijalima na tržištu nekretnina RH, te naglasio kako je Hrvatska među rijetkim zemljama kojoj spoj kulturne baštine, tradicije i očuvane prirode daje dodanu vrijednost koju investitori u nekretnine trebaju prepoznati.

Nakon iznimno pozitivnog odaziva koji je izložba "Be CROative" polučila na sajmu investicija u Milanu, Hrvatska gospodarska komora nastavlja promociju hrvatskoga gospodarstva u inozemstvu i poticanja ulaganja u Republiku Hrvatsku, ovoga puta na jednom od najvećih sajmova za nekretnine i investicije u Europi – EXPO REAL koji se održava od 8. do 10. listopada u njemačkom Münchenu. U sklopu sajma u organizaciji Komore predstavlja se i sedam agencija, članica Udruženja poslovanja nekretninama HGK.

EXPO REAL je najveći B2B sajam nekretnina i investicija u Europi koji je orijentiran na umrežavanje i stvaranje vrijednih poslovnih kontakata. Na više od 64.000 četvornih metara okuplja 1.610 izlagača, a sudionici sajma pokrivaju čitav spektar u industriji nekretnina: projekt programere i menadžere, investitore i financijere, savjetnike i agente, arhitekte i urbaniste, te brojne predstavnike ekonomskih regija i gradova. Sajam je obogaćen opsežnim programom konferencija te više od pet foruma na kojima se raspravlja o aktualnim trendovima na tržištu nekretnina, financijskim tržištima i investicijama.

S obzirom na aktualne ekonomske prilike u zemlji i najavljene aktivnosti Vlade RH u jačanju gospodarstva, kao i pokretanje novog investicijskog ciklusa, HGK je ove godine osmislila sveobuhvatni koncept izložbe stavljajući naglasak na investicije u Republici Hrvatskoj. Stoga izložba „Be CROative“ ima novu komponentu „Invest in Croatia“ kojoj je cilj predstaviti Hrvatsku i njeno gospodarstvo kao privlačnu ulagačku destinaciju s vrijednim i kvalitetnim investicijskim potencijalom.
"Invest in Croatia" je kao kontaktna točka u sklopu izložbe "Be CROative" koja potencijalnim investitorima pruža informacije o investicijskim projektima na području Hrvatske, ulagačkoj klimi i uvjetima poslovanja. Kako bi se zainteresirani investitori što podrobnije informirali o ponuđenim projektima, izrađen je i katalog o investicijskoj klimi u RH te investicijskim projektima koji se dijeli na sajmu, a isti je prezentiran i putem video projekcija tijekom održavanja izložbe.

Katalog sadrži 19 projekata iz područja turizma, infrastrukture, obnovljivih izvora energije, znanosti i tehnologije te nekretnina. Svi projekti predstavljeni su i na DVD-ima na kojima se nalaze detaljnije informacije o svakom pojedinom projektu.

Na izložbi "Be CROative" u Münchenu predstavljeni su projekti: Poslovna zona Nova Sela, Miklavija intermodalni logistički centar, Aerodrom Otočac, Zračna luka Rijeka, Turistička zona Sestrice, Obnova Blatnih kupki Lječilišta Topusko, Zabavni park Kneginec, Zdravstveni turizam Biograd na moru, Golf & Country Club Zagreb, Pašman resort, Resort "Stacijon-Markovac", City Colloseum Centar, Toranj Imperium, Phoenix Plaza, Hotel Opatija, Vjetroelektrana Tovarnik, Thermae Hortus Croatie – Vrt Hrvatske.

Jedna od glavnih zadaća HGK je oduvijek bila promocija hrvatskoga gospodarstva u zemlji i inozemstvu. Upravo je Komora organizator i idejni začetnik ovakvog originalnog predstavljanja Hrvatske putem projekta "Be CROative" kojim HGK od 2007. godine u inozemstvu promovira kvalitetne hrvatske proizvode nastale na temeljima hrvatske tradicije, razvojno-istraživačkog rada i inovacija (nosioci oznaka "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta"), svjetski poznate izume Hrvata te Hrvatsku koja, osim što je domovina vrhunskih sportaša i država iznimnih prirodnih ljepota, također i zemlja pametnih, inovativnih i kreativnih ljudi.

Vizualni izgled izložbenog prostora u obliku dvije kocke simbolički predstavlja Hrvatsku, a multimedijalna izložba po principu "gledaj, slušaj, osjeti" dočarava posjetiteljima Hrvatsku u njenom najboljem izdanju. U luksuznim staklenim vitrinama izloženi su brojni hrvatski proizvodi nosioci znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta" te svjetski poznati izumi Hrvata, dok se na videozidu prikazuju slike hrvatskih proizvoda popraćene tipičnim zvukovima mora, galebova, cvrčaka i dalmatinskih kampanela. Svi proizvodi prezentirani su putem promotivnih video spotova koji se izmjenjuju na plazmama tijekom trajanja izložbe te promotivnih CD-ova i kataloga koji se dijele posjetiteljima.

"Be CROative" izložba namijenjena je svakome tko želi osjetiti, okusiti i upoznati Hrvatsku u najboljem mogućem svjetlu - kao modernu zemlju 21. stoljeća, zemlju inventivnih i kreativnih ljudi, domovinu kvalitetnih proizvoda te atraktivnu destinaciju za svakog investitora, navode iz HGK.

Povezani članci
21.07.15 Financije i gospodarstvo
Tržište nekretnina bez izraženijih znakova oporavka
11.12.14 Vijesti
Održan okrugli stol o Nacrtu prijedloga Zakona o procjeni vrijednosti nekretnina
11.11.14 Seminari, konferencije
Sve bolji izgledi za investicije njemačkih poduzeća
22.09.14 Vijesti
Korejska komora trgovine i industrije i HGK potpisale Sporazum o suradnji
06.11.13 Vijesti
U Ukrajini potpisan Sporazum o osnivanju Hrvatsko - ukrajinskog poslovnog vijeća
10.10.13 Vijesti
U HGK svečano zatvoren IPA Twinning Light projekt
09.09.13 Vijesti
HGK osnovala Poslovno vijeće za gospodarsku suradnju s Ukrajinom
28.06.13 Vijesti
„Be CROative“ - 28. izložba za 28. EU zvjezdicu
25.06.13 Vijesti
S „Be CROative“ proslavili ulazak u EU
12.06.13 Vijesti
„Be CROative“
02.05.13 Vijesti
HGK će 'edukativnim sadržajima' obilježiti ulazak u EU
30.04.13 Vijesti
Nagrade Plivi, Podravci i Krašu za uspjeh na kanadskom tržištu
25.04.13 Vijesti
Kanadski investitori pokazali zanimanje za ulaganje u projekt Trga pravde, monetizaciju autocesta i hotelski kompleks Kupari
23.04.13 Vijesti
Be CROative na 8. svjetskom kongresu komora u Dohi
09.04.13 Tvrtke i tržišta
Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo krajem travnja u Kanadi
27.03.13 Vijesti
Počasni konzulat RH u Donjecku bit ce potpora hrvatskim tvrtkama u poslovanju s Ukrajinom
09.11.12 Vijesti
U HGK održan forum poslovanja nekretninama
07.11.12 Vijesti
Hrvatskim gospodarstvenicima predstavljene mogućnosti ulaganja na Kosovu
05.11.12 Osiguranja
Otvoreni jubilarni 10. Dani hrvatskog osiguranja 2012.
11.07.12 Vijesti
HGK: Hrvatsko-slovački poslovni forum
15.06.12 Vijesti
Održan seminar "Kako poslovati s Rusijom"
05.06.12 Vijesti
Be CROative: Hrvatski dan na sajmu EIRE u Milanu
03.06.12 Vijesti
Be CROative na sajmu EIRE u Milanu
17.05.12 Vijesti
Gradišće zanima hrvatski turizam i obnovljivi izvori energije
16.05.12 Vijesti
Ugovor o suradnji HGK i Donjecke trgovinsko-industrijske komore
15.05.12 Vijesti
Hrvatsko-kineski gospodarski forum
24.04.12 Izravna strana ulaganja
Hrvatski gospodarski dan u Beču
20.03.12 Seminari, konferencije
Uskoro osma godišnja međunarodna konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina
15.03.12 Seminari, konferencije
Konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina sredinom travnja u Zagrebu
29.02.12 Vijesti
Vodič kroz promjene u vanjskoj trgovini nakon pristupanja Hrvatske EU
27.02.12 Korisne informacije
DKIHK izdala Katalog o hrvatskoj industriji hrane i pića na njemačkom jeziku
17.02.12 Vijesti
Otvorena izložba “HGK 160 godina”
08.02.12 Financije i gospodarstvo
Cijene nekretnina padat će još najmanje godinu dana
03.01.12 Financije i gospodarstvo
Prijave na natječaj IPA-e za konkurentnost regija do 20. veljače
19.12.11 Vijesti
HGK i HOK predstavili Vodič dobre higijenske prakse za trgovinu u poslovanju s hranom i HACCP vodič
30.11.11 Vijesti
Održana Skupština Hrvatske gospodarske komore
23.11.11 DOP
Tvrtke pozvane na ispunjavanje upitnika Indeksa DOP-a
14.11.11 Osiguranja
Istraživanje: Osiguratelji pozitivni prema ulasku u EU
11.11.11 Korisne informacije
Lufthansom od Zagreba do Berlina za 49 eura
20.10.11 Turizam
11. Hrvatski turistički forum: "Destinacija i odgovorni turizam"
14.10.11 Vijesti
Započeo 16. Forum poslovanja nekretninama HGK
12.10.11 Financije i gospodarstvo
Premijerka Kosor s izaslanstvom njemačkog Odbora gospodarstva
11.10.11 Izravna strana ulaganja
Milošević: Konferencija ispunila ciljeve
11.10.11 Izravna strana ulaganja
"Invest in Croatia": Hrvatska uvozi energiju, a ne iskorištava vlastite potencijale
11.10.11 Izravna strana ulaganja
Investicijski forum: Hrvatska treba specijalizaciju i kvalitetu
10.10.11 Financije i gospodarstvo
Kosor: Hrvatska kao atraktivna i poželjna ulagačka destinacija
10.10.11 Financije i gospodarstvo
U Zagrebu Međunarodni investicijski forum
06.10.11 Vijesti
EU je prilika za mala i srednja poduzeća
03.10.11 Vijesti
Obilježavanje Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva
23.08.11 Vijesti
Popijač: Stižu investicije iz Njemačke
22.08.11 Izravna strana ulaganja
DW: Hrvatska neuspješna u privlačenju njemačkih investitora
22.08.11 Izravna strana ulaganja
Angela Merkel u posjetu Hrvatskoj
01.06.11 Vijesti
Hrvatsko-bavarski poslovni forum
30.05.11 Vijesti
Predstavljanje Hrvatske u Parizu
29.05.11 Vijesti
Predstavljanje Hrvatske u centru Pariza
07.05.11 Vijesti
Izložba "Be CROative" u Švedskoj
06.05.11 Vijesti
Izložba Be CROative u Bratislavi pobudila velik interes
15.04.11 Financije i gospodarstvo
Gospodarsko istraživanje: Naznake rastućeg optimizma
18.11.10 Financije i gospodarstvo
Bruederle: Njemačka želi intenzivirati gospodarske odnose s Hrvatskom
17.09.10 Financije i gospodarstvo
Njemačka poduzeća predložila 15 projekata za Hrvatsku
26.08.10 Financije i gospodarstvo
Njemački uzlet će do kraja 2010. pomoći i Hrvatskoj
14.08.10 Financije i gospodarstvo
Večernji list: Hrvatska će rasti na krilima rekordnog rasta Njemačke
16.06.10 Vijesti
Popijač: Hrvatska je predstavljena kao povoljna ulagačka destinacija
27.11.08 Strateški savezi
Održana skupština Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore
26.11.08 Financije i gospodarstvo
Energetika i turizam prilika za njemačke investitore
19.05.08 Vijesti
HGK i FER predstavili razvoj novih usluga
14.02.08 Vijesti
HGK: Novih 39 znakova Hrvatska kvaliteta i 19 Izvorno hrvatsko
30.06.07 Vijesti
Akcija ''Kupujmo hrvatsko'' u Zagrebu
14.06.07 Vijesti
Split: "Kupujmo hrvatsko" privuklo mnoštvo građana
13.06.07 Istraživanja
GfK istraživanje: 90 posto građana zna za akciju "Kupujmo hrvatsko"
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa