Trgovina
Seniko studio
Trgovina na malo
10.07.2012. B•Hyper najavljuje širenje i akvizicije
Karlo Kučan, Đurđa Holi i Knut Kvisvik
Karlo Kučan, Đurđa Holi i Knut Kvisvik
Trgovački lanac B•Hyper otvorio je prije točno dva mjeseca (10. svibnja) svoj prvi prodajni objekat u Hrvatskoj u varaždinskom trgovačkom centru Lumini, a na današnjoj prezentaciji za medije vodstvo tvrtke predstavilo je koncept poslovanja i planove budućeg širenja ovog novog igrača na maloprodajnom tržištu.

Knut Kvisvik, predsjednik Uprave B•Hypera, podsjetio je kako se radi o međunarodnoj tvrtki koju je izgradio iskusni upravljački tim iz Skandinavije i baltičkih zemalja s više od 20 godina iskustva u sektoru maloprodaje.

"B•Hyper je obiteljski orijentirani hipermarket koji nudi uslugu visokog standarda u ugodnom, čistom i pristupačnom interijeru. Razlikujemo se od drugih po ponudi svježe hrane i vlastite proizvodnje te dijelu ekskluzivne ponude te razvijamo odgovoran odnos prema zaposlenicima, dobavljačima i lokalnoj zajednici", pojasnio je Kvisvik.
Knut Kvisvik
Knut Kvisvik
B•Hyper i njegov razvoj, rekao je, podupiru privatni dionički fondovi, a osim u Hrvatskoj u ovom trenutku razvija se i u Srbiji, BIH, Estoniji, Latviji, Litvi i drugim zemljama u regijama središnje i istočne Europe.

"Cilj je preuzeti 20 do 30 posto tržišnog udjela u sljedećem periodu, a rade se i analize ponuđenih projekata u drugim gradovima Hrvatske. U pripremi je i akvizicija jednog ili više maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj", naglasio je predsjednik uprave B•Hypera dodajući kako su u tijeku analize lokacija u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci, Puli i Karlovcu, ali i u Rusiji, Bjelorusiji, Ukrajini, Azerbajdžanu, Gruziji pa čak i u nekim državama Srednjeg Istoka.
Hipermarket u Lumini centru prostire se na oko 5000 kvadrata, nudi asortiman od oko 30.000 proizvoda te ima 107 zaposlenih djelatnika. Ukupna investicija u ovaj prodajni objekat iznosila je pet milijuna eura.

Ponuda proizvoda je šarolika te predstavlja miks poznatih domaćih i internacionalnih brendova robe široke potrošnje, ali i sasvim novih proizvoda koji dosad nisu bili prisutni na hrvatskom tržištu te dolaze iz Skandinavije, zemalja poput Norveške, Latvije i drugih.
Karlo Kučan
Karlo Kučan
Kako je pojasnio Karlo Kučan, voditelj trgovine u Varaždinu, posebna pozornost poklanja se odjelu svježe hrane u kojoj se nude pekarski proizvodi, slastice, gotova jela, salate, svježe meso, svježa morska i slatkovodna riba te drugi proizvodi.

"Svakodnevno je u ponudi 40 jela spremljenih iz svježih namirnica, prema recepturama koje garantiraju kvalitetu i nutricionističku vrijednost. U pekarnici i slastičarnici zaokružena je dnevna proizvodnja kruha, peciva i kolača na tradicionalan način, bez korištenja smrznutih polugotovih i gotovih proizvoda", kazao je Kučan.

Prema njegovim riječima, nabava voća i povrća dogovara se u suradnji s lokalnim proizvođačima, čime se potrošaču garantira najkraći mogući put "od uzgoja do stola".
B•Hyper surađuje isključivo s domaćim proizvođačima svježeg mesa, a u tvrtki posebno ističu odjel ribarnice s bogatim izborom svježe riječne i morske ribe. "U skladu s ovom politikom B•Hyper upućuje otvoreni poziv na suradnju svim proizvođačima u regiji", poručio je Kučan.

U prva dva mjeseca poslovanja B•Hyper je organizirao nekolicinu promotivnih aktivnosti u trgovini, poput degustacija i igara za djecu, no kao najznačajniji event ističu B•Hyper biciklijadu koja je okupila više od dvije tisuće sudionika.

Povezani članci
09.03.15 Vijesti
Lumini otkriva proljetne modne trendove
17.12.13 Vijesti
Trgovački centar Lumini u proljeće u punoj funkciji
17.09.13 Zaposlenost / plaće
Varaždin: projekt "Indigo green" za edukaciju 30-ak dugotrajno nezaposlenih
08.11.12 Trgovina na malo
Tomislav Mamić: "Ne prodajem Tommy"
08.08.12 Trgovina na malo
Prehrana kupila Kerumove trgovine u Zagrebu
27.07.12 Trgovina na malo
AZTN: Tržište maloprodaje lani raslo 5,3 posto, veleprodaje 2 posto
03.07.12 Trgovina na malo
Trgovci na malo prilagodili su se krizi
08.06.12 Trgovina na malo
Domaći trgovački lanci u plusu, osim Keruma
10.05.12 Trgovina na malo
Trgovački lanac B-Hyper započeo poslovanje u Hrvatskoj
23.04.12 Financije i gospodarstvo
Grad Varaždin pomaže obrtnicima i poduzetnicima
12.04.12 Trgovina na malo
Spar s najvećim rastom među trgovcima u 2011.
05.04.12 Trgovina na malo
Qudal: Konzum vodeći trgovački lanac po kvaliteti i cijenama
29.02.12 Trgovina na malo
Trgovci ne očekuju veće korekcije cijena zbog višeg PDV-a
29.02.12 Trgovina na malo
NL: Trgovci ne znaju na što se smanjuje PDV, a na što povećava
28.02.12 Trgovina na malo
Hoće li trgovci stvarno preuzeti na sebe povećanje PDV-a?
22.02.12 Trgovina na malo
Udio malih trgovina na tržištu ispod 30 posto
23.05.11 Sajmovi i izložbe
Gospodarski forum Regije Sjeverna Hrvatska na sajmu Real Vienna 2011.
16.05.11 Financije i gospodarstvo
Varaždinska županija najkonkurentnija u Hrvatskoj
28.07.10 Trgovina na malo
Šoping-centar Lumini sklopio ugovor s novim partnerima
14.04.10 Financije i gospodarstvo
Pet banaka financira malo gospodarstvo u Varaždinskoj županiji
21.01.10 Trgovina na malo
Početak gradnje trgovačkog i zabavnog centra Lumini
28.08.08 Trgovina na malo
Verdispar počinje gradnju trgovačkog centra u Varaždinu
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa