Seniko studio
Vijesti
05.06.2012. Be CROative: Hrvatski dan na sajmu EIRE u Milanu
Tomislav Vidošević na prezentaciji Hrvatska - srce svijeta za vaše investicije
Tomislav Vidošević na prezentaciji Hrvatska - srce svijeta za vaše investicije
HGK potencijalnim ulagačima ponudila 22 investicijska projekta vrijedna više od 2,5 milijarde eura

Italija je Hrvatskoj najvažniji partner u kontinuirano uravnoteženoj robnoj razmjeni. Italija je i drugi po važnosti ulagač u RH te 65 posto bankarske aktive u Hrvatskoj nadziru banke u talijanskom vlasništvu, što može biti dobra potpora talijanskim ulagačima. Hrvatske su prednosti uključenost RH u NATO strukturu, završetak pregovora o ulasku Hrvatske u EU, ali i blizina tržišta te znatan broj hrvatskih građana sa znanjem talijanskog jezika, rekao je veleposlanik Hrvatske u Italiji Tomislav Vidošević pred brojnim uzvanicima i investitorima okupljenim na svečanom otvorenju izložbe Be CROative na sajmu Expo – Italia Real Estate, povodom čega su održane i prezentacije "Be CROative“ i "Hrvatska - srce svijeta za sve vaše investicije".

Tom je prilikom, govoreći o izložbi Be CROative te važnosti prisutnosti Hrvatske na ovako važnom sajmu, potpredsjednica HGK za gospodarstvo, europske integracije i pitanja EU Vesna Trnokop Tanta naglasila kako je Hrvatska gospodarska komora pokrenula projekt Be CROative izložbe kako bi diljem svijeta promovirala naše kvalitetne proizvode te Hrvatsku kroz njene komparativne prednosti, dok je posebice za ovaj sajam osmišljen koncept koji prije svega nastoji istaknuti prednosti investiranja.
Silva Stipić Kobali, Vesna Trnokop Tanta, Tomislav Vidošević, Mirjana Turudić, Đani Maršan, Trpimir Župić i ostali
Silva Stipić Kobali, Vesna Trnokop Tanta, Tomislav Vidošević, Mirjana Turudić, Đani Maršan, Trpimir Župić i ostali
"Hrvatska je na pragu ulaska u Europsku uniju, te se nadamo da će taj događaj potaknuti potencijalne investitore da ulože u greenfield, ali i investicije u hrvatski realni sektor, što bi bilo od velikog značaja za gospodarski rast", naglasila je Trnokop Tanta.

Direktorica Centra za investicije HGK Silva Stipić Kobali je pred brojnim zainteresiranim investitorima održala prezentaciju i predstavila "Invest in Croatia“ kao dio novog koncepta izložbe Be CROative u sklopu kojeg su ponuđena 22 investicijska projekta iz područja turizma, infrastrukture, obnovljivih izvora energije, industrije, znanosti i tehnologije i nekretnina čija ukupna vrijednost prelazi 2,5 milijarde eura, s naglaskom na posebne uvjete, olakšice, poticaje i tehničke/operativne pojedinosti kako bi se pružile informacije svima žele poslovati u Hrvatskoj.

Načelnik Sektora za međunarodnu suradnju, investicije i konkurentnost Ministarstva poduzetništva i obrta Sani Ljubunčić predstavio je zakonodavni okvir za strana ulaganja u Hrvatskoj, s posebnim osvrtom na prioritetne sektore.

EIRE – Expo Italia Real Estate, koji se održava od 5. do 7. lipnja 2012. u Milanu, jedan je od najvećih sajmova nekretnina i investicija na području Italije, ali i cijeloj Europskoj uniji.
Radi se o specijaliziranom sajmu koji privlači brojne međunarodne investitore na kojem svoje projekte i razvojne mogućnosti predstavljaju institucije i tvrtke iz područja nekretnina, građevinarstva, arhitekture, financija i turizma, a predstavljaju se i investicijski projekti.

Sajam okuplja nekoliko stotina svjetskih ulagača zainteresiranih za ulaganje u različita područja gospodarske djelatnosti, stoga je ovo idealna prilika za predstavljanje gospodarskih i ulagačkih potencijala Republike Hrvatske, ističu iz HGK.

S obzirom na aktualne ekonomske prilike u zemlji i najavljene aktivnosti Vlade RH u jačanju gospodarstva, kao i pokretanje novog investicijskog ciklusa, HGK je ove godine osmislila sveobuhvatni koncept izložbe stavljajući naglasak na investicije i inovacije u Republici Hrvatskoj.

Iz tog razloga izložba "Be CROative“ ima dvije nove komponente: "Invest in Croatia“ i "Innovation in Croatia“ koje joj daju dodanu vrijednost, a cilj im je predstaviti Hrvatsku i njeno gospodarstvo kao privlačnu ulagačku destinaciju s vrijednim i kvalitetnim investicijskim potencijalom.
"Invest in Croatia" osmišljen je kao kontaktna točka za potencijalne investitore koja će pružati informacije o investicijskim projektima na području Hrvatske, ulagačkoj klimi i uvjetima poslovanja.

Kako bi se zainteresirani investitori što podrobnije informirali o ponuđenim projektima, izrađen je i katalog o investicijskoj klimi u RH te investicijskim projektima koji se dijeli na sajmu, a isti je biti prezentiran i putem video projekcija tijekom održavanja izložbe.

Katalog sadrži 20 projekata iz područja turizma, infrastrukture, obnovljivih izvora energije, industrije, znanosti i tehnologije te nekretnina, kao i projekte iz kataloga investicijskih projekata Ministarstva turizma RH. Spomenuti projekti su predstavljeni i na DVD-ima na kojima se nalaze detaljnije informacije o pojedinom projektu.

Na izložbi "Be CROative“ u Milanu predstavljeni su projekti: Zdravstveno-turistički centar Biograd, Bjelovarski sajam, Poslovna zona Kukuzovac, Poslovna zona Ličko Lešće, City Colloseum Centar, Concept One- električni auto, Geotermalna stanica Slatina, Zračno pristanište Grabovnica, Domaće mlijeko – Mljekara Varaždin, Matrix toranj, Intermodalni i logistički centar Miklavija, Aerodrom Otočac, Pašman Resort, Rijeka aerodrom, Znanstveno – tehnološki park Vučevica, Tehnopolis Osijek, Thermae Hortus Croatie – Vrt Hrvatske, Područje bivše tvornice "Torpedo“, Kompleks Zapadna Žabica, Vjetroelektrana Tovarnik; te projekti Ministarstva turizma: privatizacija hotela u državnom vlasništvu te greenfield i brownfield projekti na područjima u državnom vlasništvu.
Svi projekti izabrani su iz HGK baze podataka o investicijskim projektima, a kriterij za njihov izbor i predstavljanje na sajmu EIRE bili su tema sajma, moguća područja suradnje te faze pripremljenosti projekta.

“Croatian Innovation” je dio izložbe Be CROative kojim se predstavljaju istraživačko-razvojni potencijali Hrvatske. Inovacije su osnovni pokretač gospodarskog razvoja i rasta, te su glavni nositelji gospodarske politike. Cilj je predstaviti naše najveće potencijale među inovatorima i pokazati svijetu da Hrvatska prati svjetske trendove na području uvođenja novih i poboljšanih tehnologija, proizvoda i usluga.

Jedna od glavnih zadaća HGK je oduvijek bila promocija hrvatskoga gospodarstva u zemlji i inozemstvu. Upravo je Komora organizator i idejni začetnik ovakvog originalnog predstavljanja Hrvatske putem projekta “Be CROative” kojim HGK od 2007. godine u inozemstvu promovira kvalitetne hrvatske proizvode nastale na temeljima hrvatske tradicije, razvojno-istraživačkog rada i inovacija (nosioci oznaka “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”), svjetski poznate izume Hrvata te Hrvatsku koja, osim što je domovina vrhunskih sportaša i država iznimnih prirodnih ljepota, također i zemlja pametnih, inovativnih i kreativnih ljudi, kaže se u priopćenju HGK.

Vizualni izgled izložbenog prostora u obliku dvije kocke simbolički predstavlja Hrvatsku, a multimedijalna izložba po principu "gledaj, slušaj, osjeti" dočarava posjetiteljima Hrvatsku u njenom najboljem izdanju.
U luksuznim staklenim vitrinama izloženi su brojni hrvatski proizvodi nosioci znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta" te svjetski poznati izumi Hrvata, dok se na videozidu prikazuju slike hrvatskih proizvoda popraćene tipičnim zvukovima mora, galebova, cvrčaka i dalmatinskih kampanela.

Svi proizvodi prezentirani su putem promotivnih video spotova koji se izmjenjuju na plazmama tijekom trajanja izložbe te promotivnih CD-ova i kataloga koji se dijele posjetiteljima.

Do sada je održana 21 iznimno uspješna "Be CROative“ izložba u zemlji i inozemstvu (Europa, Australija, Sjeverna i Južna Amerika). Prošle je godine, u svjetlu nastojanja da Hrvatska postane 28. članica EU, izložba održana u četiri europske zemlje - Poljskoj, Slovačkoj, Švedskoj i Francuskoj.

U Parizu je u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom izložba imala jedinstven koncept "du Village de la Croatie“ u sklopu kojeg je Hrvatska predstavljena putem pet geostrateških komparativnih prednosti – voda, zrak, zemlja, drvo i kamen.

Originalnost promocije putem izložbe "Be CROative“ prepoznali su Vlada RH i Ured Predsjednika RH koji su izložbu koristili u sklopu raznih akcija i događanja koja su bila od velikog značaja za našu zemlju (Zagreb Summit, lobiranje za nestalno članstvo u Vijeću sigurnosti UN-a, zajedničke promocije s HTZ-om, godišnja skupština EBRD-a, Generalna skupština udruženja gospodarskih Komora Mediterana ASCAME), zaključuje se u priopćenju HGK.

Povezani članci
22.09.14 Vijesti
Korejska komora trgovine i industrije i HGK potpisale Sporazum o suradnji
06.11.13 Vijesti
U Ukrajini potpisan Sporazum o osnivanju Hrvatsko - ukrajinskog poslovnog vijeća
10.10.13 Vijesti
U HGK svečano zatvoren IPA Twinning Light projekt
09.09.13 Vijesti
HGK osnovala Poslovno vijeće za gospodarsku suradnju s Ukrajinom
28.06.13 Vijesti
„Be CROative“ - 28. izložba za 28. EU zvjezdicu
25.06.13 Vijesti
S „Be CROative“ proslavili ulazak u EU
12.06.13 Vijesti
„Be CROative“
02.05.13 Vijesti
HGK će 'edukativnim sadržajima' obilježiti ulazak u EU
30.04.13 Vijesti
Nagrade Plivi, Podravci i Krašu za uspjeh na kanadskom tržištu
25.04.13 Vijesti
Kanadski investitori pokazali zanimanje za ulaganje u projekt Trga pravde, monetizaciju autocesta i hotelski kompleks Kupari
23.04.13 Vijesti
Be CROative na 8. svjetskom kongresu komora u Dohi
09.04.13 Tvrtke i tržišta
Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo krajem travnja u Kanadi
27.03.13 Vijesti
Počasni konzulat RH u Donjecku bit ce potpora hrvatskim tvrtkama u poslovanju s Ukrajinom
07.11.12 Vijesti
Hrvatskim gospodarstvenicima predstavljene mogućnosti ulaganja na Kosovu
05.11.12 Osiguranja
Otvoreni jubilarni 10. Dani hrvatskog osiguranja 2012.
09.10.12 Vijesti
Be CROative: Hrvatski dan na sajmu EXPO REAL u Münchenu
11.07.12 Vijesti
HGK: Hrvatsko-slovački poslovni forum
15.06.12 Vijesti
Održan seminar "Kako poslovati s Rusijom"
03.06.12 Vijesti
Be CROative na sajmu EIRE u Milanu
01.06.12 Vijesti iz svijeta
Šteta od potresa u Italiji 5 mlrd eura
17.05.12 Vijesti
Gradišće zanima hrvatski turizam i obnovljivi izvori energije
16.05.12 Vijesti
Ugovor o suradnji HGK i Donjecke trgovinsko-industrijske komore
15.05.12 Vijesti
Hrvatsko-kineski gospodarski forum
24.04.12 Izravna strana ulaganja
Hrvatski gospodarski dan u Beču
29.02.12 Vijesti
Vodič kroz promjene u vanjskoj trgovini nakon pristupanja Hrvatske EU
23.01.12 Vijesti iz svijeta
Mafija kontrolira talijansku prehrambenu industriju
03.01.12 Financije i gospodarstvo
Prijave na natječaj IPA-e za konkurentnost regija do 20. veljače
19.12.11 Vijesti
HGK i HOK predstavili Vodič dobre higijenske prakse za trgovinu u poslovanju s hranom i HACCP vodič
30.11.11 Vijesti
Održana Skupština Hrvatske gospodarske komore
24.11.11 Vijesti iz svijeta
Neočekivani rast raspoloženja talijanskih potrošača u studenome
23.11.11 DOP
Tvrtke pozvane na ispunjavanje upitnika Indeksa DOP-a
14.11.11 Osiguranja
Istraživanje: Osiguratelji pozitivni prema ulasku u EU
20.10.11 Turizam
11. Hrvatski turistički forum: "Destinacija i odgovorni turizam"
11.10.11 Izravna strana ulaganja
Milošević: Konferencija ispunila ciljeve
11.10.11 Izravna strana ulaganja
"Invest in Croatia": Hrvatska uvozi energiju, a ne iskorištava vlastite potencijale
11.10.11 Izravna strana ulaganja
Investicijski forum: Hrvatska treba specijalizaciju i kvalitetu
10.10.11 Financije i gospodarstvo
Kosor: Hrvatska kao atraktivna i poželjna ulagačka destinacija
10.10.11 Financije i gospodarstvo
U Zagrebu Međunarodni investicijski forum
06.10.11 Vijesti
EU je prilika za mala i srednja poduzeća
03.10.11 Vijesti
Obilježavanje Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva
13.09.11 Vijesti iz svijeta
FT: Italija se okreće Kini za pomoć u dužničkoj krizi
12.07.11 Vijesti iz svijeta
Sastanak čelništva EU: Italija treba štedljiv proračun
30.06.11 Vijesti
Hrvatsko-talijanski poslovni susret
30.05.11 Vijesti
Predstavljanje Hrvatske u Parizu
29.05.11 Vijesti
Predstavljanje Hrvatske u centru Pariza
18.05.11 Vijesti
Popijač s talijanskim kolegom Romanijem
07.05.11 Vijesti
Izložba "Be CROative" u Švedskoj
06.05.11 Vijesti
Izložba Be CROative u Bratislavi pobudila velik interes
19.05.08 Vijesti
HGK i FER predstavili razvoj novih usluga
14.02.08 Vijesti
HGK: Novih 39 znakova Hrvatska kvaliteta i 19 Izvorno hrvatsko
30.06.07 Vijesti
Akcija ''Kupujmo hrvatsko'' u Zagrebu
14.06.07 Vijesti
Split: "Kupujmo hrvatsko" privuklo mnoštvo građana
13.06.07 Istraživanja
GfK istraživanje: 90 posto građana zna za akciju "Kupujmo hrvatsko"
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa