Trgovina
Seniko studio
Turizam
29.11.2006. Adriatica.net planira širenje na Srbiju
Nakon Srbije, na redu su potezi na mađarskom i poljskom tržištu

«Akvizicijom dubrovačkog Atlasa dosegli smo 1,2 milijuna putnika i 340 milijuna eura konsolidiranog prometa u 2005. godini. Kompletne podatke s prognozom završetka ove poslovne godine za grupaciju adriatica.net očekujemo do 15. prosinca, kada ćemo predstaviti i upotpunjene poslovne planove”, kazao je u utorak na konferenciji za novinare Marko Vojković, predsjednik Uprave adriatica.net grupe.

Vojković je dodao kako adriatica.net u sljedeće tri godine očekuje ubrzani rast te u tom razdoblju ne planiraju izlazak na burzu. U sljedećoj godini očekuje se, pak, rast od 30 posto u odnosu na ovu. «Tek nakon isteka razdoblja ubrzanog rasta», dodao je Vojković, «grupacija planira svoje dionice izlistati na burzi».

Također, Vojković je demantirao spekulacije koje su se nakon akvizicije Atlasa pojavile u medijima o preuzimanju Generalturista.

«Nerealno je očekivati da s akvizicijama nastavimo unutar Hrvatske jer naš cilj nije postati uspješan stvaranjem monopola», kazao je Vojković dodavši kako za otprilike mjesec dana adriatica.net namjerava objaviti konkretnije podatke o svojim daljnjim potezima, odnosno preuzimanjima.

«Obzirom da smo u Sloveniji i Hrvatskoj dosegli dopušteni maksimum koncentracije, naši sljedeći ciljevi su u nama najbližem istočnom susjedu, odnosno u Srbiji, gdje je naš strateški partner Agrokor organizirao uspješno poslovanje. Nakon Srbije, na redu su potezi na mađarskom i poljskom tržištu», dodao je Vojković.

Na konferenciji za novinare predstavljen je i novi predsjednik Uprave Atlasa turističke agencije iz Dubrovnika, Mihovil Prpić.

Adriatica.net je vlasnikom 75,17 posto dionica dubrovačkog Atlasa postala sredinom studenog. Spomenuti je udio kupljen od Sutivan Investments Anstalta iz Lichtensteina u vlasništvu grupe Lukšić. Prije toga, u sastavu adriatica.neta našli su se Atlas Airtours, ID Riva, Odisej i ljubljanski Kompas.

O konkretnoj vrijednosti transakcije ni u adriatici.net ni u Atlasu nisu željeli govoriti jer su se dvije strane usuglasile da je riječ o poslovnoj tajni. Na konferenciji za novinare rečeno je jedino kako je akviziciju klasičnim bankarskim kreditom financirala Raiffeisen banka.

Izvor: Bankamagazin

Povezani članci
01.08.12 Karijere
Bianca Matković imenovana članicom Uprave Atlasa
21.12.11 Financije i gospodarstvo
UHPA i adriatica.net Grupa: Prodaja blagdanskih putovanja kao lani
22.11.11 Tvrtke i tržišta
Adriatica.net: Neto dobit 16,7 mil. kuna
03.05.11 Tvrtke i tržišta
Agrokor u Adriaticu ulaže dodatnih pet mil. eura
24.01.11 Turizam
Atlas prodaje turističke aranžmane u Konzumu
10.03.10 Turizam
Adriatica.net: Porast prodaje 4 posto u prvom kvartalu
22.02.10 Tvrtke i tržišta
Adriatica.net očekuje prihode od 275 mil. eura
26.01.10 Tvrtke i tržišta
adriatica.net: Atlas u Hrvatskoj otvorio 11 poslovnica
03.09.09 Tvrtke i tržišta
Slovenski mediji: Adriatica.net izvlačila novac iz Kompasa
28.05.08 Tvrtke i tržišta
Grupa Adriatica.net: Prihod u prošloj godini 300 milijuna eura
24.09.07 Turizam
adriatica.net Grupa istupila iz u UHPA-e
25.05.07 Izvoz
"adriatica.net Grupa" preuzela Jolly Travel iz Beograda
29.08.06 Strateški savezi
Grupa adriatica.net postala većinski vlasnik Kompasa
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa