Seniko studio
Vijesti
30.01.2012. Novo vodstvo Udruženja za poslovanje i posredovanje na financijskim tržištima HGK
Udruženje za poslovanje i posredovanje na financijskim tržištima HGK u petak, 27. siječnja, održalo je sjednicu u Hrvatskoj gospodarskoj komori na kojoj je za predsjednika Udruženja u novom mandatu izabralo Nevena Kaića, direktora Direkcije prodaje i brokerskih poslova Erste&Steiermärkische Banke. Za zamjenike predsjednika izabrani su Ivana Gažić, direktorica Zagrebačke burze, i Ivan Kurtović, predsjednik Uprave Interkapital vrijednosni papiri, izvijestili su danas iz HGK.

Oni su ujedno i članovi Vijeća Udruženja, u čijem sastavu su i Suzana Lončar, predsjednica Uprave Credosa, Snježana Mihinjač Horvat, članica Uprave Fima vrijednosnica, Irena Weber, izvršna direktorica Sektora Investicijskog bankarstva Hypo-Alpe-Adria Banke, Vesna Tomljenović Čičak, zamjenica izvršne direktorice Sektora transakcijskih poslova Raiffeisenbank Austria, te predstavnici Središnjeg klirinško depozitarnog društva i Tržišta novca Zagreb, navode iz HGK.

Na sjednici je podneseno izvješće o radu Udruženja u 2011. godini te su usvojene izmjene Poslovnika o radu Udruženja, a u okviru rasprave o aktivnostima u ovoj godini, istaknuto je da će Udruženje nastaviti suradnju s regulatorom, posebice u području zakonskog okvira tržišta kapitala.

Članice Udruženja za poslovanje i posredovanje na financijskim tržištima HGK su sva investicijska društva (brokerska društva, banke koje pružaju investicijske i skrbničke usluge), Zagrebačka burza, SKDD i Tržište novca Zagreb.

Cilj Udruženja je promicanje i zaštita zajedničkih interesa članica te razvoj hrvatskog financijskog tržišta u cjelini. U ostvarivanju tog cilja, Udruženje surađuje s relevantnim institucijama, sudjeluje u radnim skupinama, daje komentare na prijedloge propisa, sudjeluje na stručnim skupovima te raspravlja o pitanjima važnim za poslovanje svojih članica, kaže se u priopćenju.

Povezani članci
30.09.13 Vijesti
Od sutra niže cijene električne energije
26.06.13 Europska unija
HR u EU: Moguć veći interes za domaće kompanije iz država koje nisu članice EU-a
18.02.13 Karijere
Hrvoje Krstulović novi predsjednik Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK
27.09.12 Seminari, konferencije
Održana treća konferencija projekta EUforija
09.07.12 Financije i gospodarstvo
Erste banka omogućila investiranje u zlato
17.02.12 Vijesti
Otvorena izložba “HGK 160 godina”
19.07.11 Tvrtke i tržišta
Interkapital: Prodano 10,64 posto dionica Podravke
11.07.11 Tvrtke i tržišta
Interkapital objavio ponudu za prodaju 10,64 posto dionica Podravke
23.04.10 Karijere
Ivana Gažić od 1. svibnja na čelu Zagrebačke burze
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa