Info
Seniko studio
Korisne informacije
29.11.2006. Rijeka: predstavljena knjiga "Mobbing"
Knjiga "Mobbing" u izdanju Društva psihologa Primorsko-goranske županije, koja s različitih gledišta govori o mobbingu, predstavljena je danas u Rijeci

Urednice knjige su Nada Bodiroga-Vukobrat s Pravnog fakulteta u Rijeci, Tanja Frančišković s Katedre za psihijatriju i medicijsku psihologiju riječkoga Medicinskog fakulteta i Mirjana Pernar s Klinike za psihijatriju riječkog KBC-a.

One su za knjigu odabrale znanstvene i stručne radove i priopćenja s Prvoga hrvatskog skupa o mobbingu održana prošle godine u Rijeci u organizaciji Društva psihologa PGŽ-a.

Knjiga, podijeljena na četiri cjeline: teorijska razmatranja o mobbingu, istraživanja, prikazi slučajeva te rasprave o problemu mobbinga, vrijedan je doprinos spoznaji problema mobbinga.

Sadrži i popis svih dosadašnjih publikacija i radova o toj temi, utvrđuje definicije problema, fizičke i psihičke posljedice, pravna gledišta, a u studijama slučajeva opisuje primjere u kojima su se razvili phihološki i patopsihološki elementi, kazao je Vladimir Takšić s Odjela za psihologiju riječkog Filozofskog fakulteta, jedan od recenzenata knjige.

Društvo psihologa PGŽ-a priredit će u veljači 2007. Drugi hrvatski simpozij o mobbingu. (H)

Povezani članci
28.04.15 Vijesti
Mobbing na radnom mjestu
29.04.08 Vijesti
Okrugli stol Sindikata trgovine o zlostavljanju na poslu
26.04.07 Vijesti
Europski poslodavci i sindikati zajednički protiv "mobbinga"
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa