Seniko studio
Vijesti
22.12.2011. Zlatna dionica Hrvatskom telekomu
Dionica Hrvatskog telekoma dobitnica je nagrade "Zlatna dionica" kao najbolja u 2010. godini u tradicionalnom izboru Zagrebačke burze, Hrvatske gospodarske komore i partnera.

Priznanja za najbolje dionice te investicijske fondove i društva za upravljanje otvorenim investicijskim fondovima na hrvatskom tržištu kapitala - "Zlatna dionica" i "Zlatni udjel" dodijeljena su na današnjoj svečanosti u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Dionica HT-a proglašena je najboljom i u kategoriji industrijske dionice u segmentu pomorstvo, promet, veze i graditeljstvo.

Najboljom industrijskom dionicom u području hrane i lijekova proglašena je dionica Atlantic grupe, dok je najbolja industrijska dionica u segmentu "ostalo" povlaštena dionica Adris grupe.

Najbolja turistička dionica je dionica Liburnia Riviera Hotela, a najbolja financijska dionica je dionica Zagrebačke banke.

Dobitnica posebne nagrade za najlikvidniju dionicu je dionica Atlantske plovidbe.

"Zlatne udjele" za najbolje investicijske fondove dobili su MP Mena (dionički), Allianz Portfolio (uravnoteženi), Capital One (obveznički) i Erste Money (novčani), dok je najbolje društvo za upravljanje fondovima Ilirika Investments.

Nagrade su ove godine dodijeljene, po 14. put "Zlatna dionica godine" i 8. put "Zlatni udjel godine", u organizaciji Zagrebačke burze, Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, tvrtke Kapital klub, te, po prvi put Hrvatske izvještajne novinske agencije (HINA) i produkcijske kuća Media servis.

Erika Kašpar iz korporativnih komunikacija i odnosa s investitorima HT-a podsjetila je da je dionicom HT-a prošle godine ostvareno više od četvrtine ukupnog prometa Zagrebačke burze te da je više od 220 tisuća dioničara HT-a primilo izdašnu dividendu.

Predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi ocijenio je da je gospodarski trenutak Hrvatske ozbiljan te da bi snižavanje kreditnog rejtinga značilo pad u provaliju. Pozvao je na ozbiljnost i odgovornost, a novoj vladi poželio puno uspjeha i hrabrosti. Upravo hrabrost i beskompromisnost, kaže Tedeschi, trebat će vladi koja mora vući odlučne poteze bez obzira na pritiske društvenih skupina koje bi mogle ostati bez "dijela svoga komfora".

Iza Ukrajine i Mađarske, Hrvatska ima najslabiji rejting i cijenu preuzimanja svojega duga, a to pokazuje koliko slabo stojimo i koliko je malo prostora za greške, kaže čelnik Atlantic grupe.

Trenutno pokazatelji koji oslikavaju stanje na tržištu kapitala u Hrvatskoj po njegovom mišljenju nisu realni, kao što nisu bili ni oni prije krize i za vrijeme javnih ponuda dionica HT-a i Ine, koje su, smatra, bila diskontirane. (H)

Povezani članci
17.12.10 Financije i gospodarstvo
Zlatna dionica Atlantic grupi
21.09.09 Financije i gospodarstvo
Zlatna dionica ponovo HT-u
21.09.07 Trgovina na veliko
INA blizu 2.800 kuna
06.09.07 Trgovina na veliko
Hanfa i SDA o mogućnosti gubitka nagradne dionice T-HT-a
20.08.07 Trgovina na veliko
Zagrebačka burza: Crobex skliznuo 4,2 posto
16.08.07 Trgovina na veliko
ZSE: INA na najnižoj razini u posljednjih pet mjeseci, Magma -2,2%
09.07.07 Trgovina na veliko
Isplaćena dividenda dioničarima INA-e
05.07.07 Trgovina na veliko
Vlada: Novi zakon o preuzimanju dioničkih društava
04.07.07 Tvrtke i tržišta
MOL: Ne prodajemo udjel u INA-i
18.06.07 Tvrtke i tržišta
Sanader: Nastavljamo borbu protiv svih oblika korupcije
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa