Seniko studio
Vijesti
05.12.2011. HUP od nove vlade očekuje mnogo i brzo
Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) od nove vlade očekuje mnogo i očekuje to relativno brzo, istaknuli su danas iz HUP-a čestitajući, u ime vodstva i svih svojih članica, Kukuriku koaliciji na dobivenoj potpori i povjerenju većine hrvatskih građana za sastav nove vlade.

Sasvim je jasno da se Hrvatska izjasnila za promjenu u nadi da će ona osigurati i bolji život za svakog pojedinca, ističe se u priopćenju HUP-a u povodu pobjede Kukuriku koalicije na izborima.

HUP, baš kao i građani ove zemlje, od nove vlade očekuje mnogo i očekuje to relativno brzo, ističu iz HUP-a napominjući kako nova vlada neće imati 100 dana poštede jer okolnosti u kojima se hrvatsko gospodarstvo nalazi to jednostavno ne dozvoljavaju. Vrijeme je za djela jer Hrvatska već dugo jedva balansira nad ponorom u koji ćemo nedvojbeno vrlo skoro upasti ne povuče li nas nešto natrag i nestanemo li čvrsto, s dvije noge na zemlju, upozoravaju poslodavci.

Naglašavaju kako gospodarstvo ove zemlje vapi za odlučnim potezima politike. Smatraju da ne treba gubiti puno vremena niti na analize što učiniti - sve je već analizirano i nema puno dvojbi oko potrebnih mjera i reformi, važno je pokazati odlučnost i provesti ih.

HUP stoga polaže velike nade u novu vladu i u tom kontekstu u udruzi poslodavaca se nadaju da će, za početak, u nju biti izabrani kompetentni i stručni ljudi s idejom i vizijom, s političkom hrabrošću i odgovornošću da se konačno poduzmu i one nepopularne, ali nužno potrebne mjere na koje u HUP-u ukazuju već godinama.

Gospodarstvo i rješavanje gospodarskih problema mora biti prioritet vladine politike ne samo u sljedećoj već i u narednih nekoliko godina, naglašavaju iz HUP-a.

Navode kako se poduzetnike mora rasteretiti previsokih nameta, državnu birokraciju napraviti servisom poduzetnika, a razvoj poduzetništva mora se poticati na svim razinama društva. Jer jedino snažno i konkurentno domaće poduzetništvo jamči povećanje zaposlenosti, veće plaće, stabilne državne financije, više mirovine, bolje zdravstvo, obrazovanje, ukratko, bolji standard života svih građana.

Jedino nam snažno i konkurentno domaće poduzetništvo, naglašavaju, jamči uspješno snalaženje na najkonkurentnijem tržištu svijeta na koje ulazimo za godinu i pol dana. Povijesnu priliku ulaska na tržište od 500 milijuna potrošača nikako ne smijemo propustiti jer drugu takvu nećemo skoro imati.

"Gospodin Milanović u svojem je govoru izjavio da će na suradnju pozvati sve one koji mogu pridonijeti razvoju Hrvatske. U tom smislu, HUP novoj Vladi apsolutno stoji na raspolaganju. I dalje ćemo biti i konstruktivan kritičar i korektiv ali, prije svega, nadamo se da ćemo u ova doista teška vremena za hrvatsko gospodarstvo i svakog hrvatskog građanina biti uvažavan partner u kreiranju bolje gospodarske budućnosti ove zemlje kakvu svi skupa trebamo i zaslužujemo", ističe se u priopćenju koje su potpisali predsjednik i glavni direktor HUP-a Ivan Ergović i Davor Majetić. (H)

Povezani članci
03.07.15 Vijesti
HUP kod Predsjednice RH na temu 16 pitanja
08.05.13 Vijesti
HUP: Vlada mora liberalizirati ulagačku klimu
07.05.13 Vijesti
Mudrinić: Uvjeti za investicije nisu povoljni
12.11.12 Vijesti
Savjet HUP-a: Hrvatska ima potencijal za rast i razvoj
22.08.12 Vijesti
HUP podržava Vladino uvođenje reda, Čačić obećava bolju komunikaciju
16.05.12 Vijesti
Dan poduzetnika: Jačati poduzetničku klimu
16.05.12 Financije i gospodarstvo
Milanović: Pokušavamo uvesti red i proširiti prostor slobode
12.03.12 Vijesti
HUP nezadovoljan učinkom Vladinih mjera gospodarskog oporavka
21.02.12 Vijesti
HUP zadovoljan prvim potezima Vlade, ali traži više odlučnosti i hrabrosti
02.02.12 Vijesti
HUP zabrinut praksom socijalnog dijaloga bez poslodavaca
26.01.12 Vijesti
HUP zadovoljan Vladinim proračunskim projekcijama
30.12.11 Vijesti
HUP podupire vladina nastojanja da riješi gospodarske probleme
23.12.11 Financije i gospodarstvo
Vlada: Do 2015. povećati stopu rasta na oko 5 posto
20.12.11 Vijesti
Poslodavci očekuju promjene
14.12.11 Financije i gospodarstvo
Zoran Milanović dobio mandat za sastavljanje vlade
05.12.11 Financije i gospodarstvo
DIP: Na izbore izašlo 62 posto birača, Kukuriku koaliciji 80 mandata
05.12.11 Vijesti
HGK o izbornom rezultatu
24.11.11 Vijesti
SSSH o predizbornim programima stranaka
09.11.11 Seminari, konferencije
Opatija: Savjetovanje "Ekonomska politika Hrvatske u 2012."
31.10.11 Financije i gospodarstvo
Izbori raspisani, 4. prosinca na birališta
07.10.11 Financije i gospodarstvo
Hrvatske biznismene muči što Vlada ignorira nelikvidnost
29.09.11 Vijesti
HUP priprema ocjene stranačkih gospodarskih programa
22.09.06 Vijesti
Uskoro izbori za tijela komorskog sustava
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa