Edukacija
Seniko studio
Alternativne (privatne)
07.09.2011. Algebra pokreće akciju "Put do boljeg radnog mjesta"
Učilište Algebra pokreće akciju "Put do boljeg radnog mjesta" u sklopu koje će dodijeliti niz potpunih i djelomičnih stipendija za stručno informatičko obrazovanje te obrazovanje s područja poslovanja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Projekt vrijedan 1,5 milijuna kuna provodit će se tijekom rujna i listopada u devet gradova - Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu, Zadru, Puli, Bjelovaru, Koprivnici i Sisku.

Zainteresirani se mogu prijaviti u roku sedam dana nakon prezentacije programa u svakome od gradova.

Partneri Algebre u tom projektu su Microsoft Hrvatska, portali EduCentar i MojPosao, Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatska gospodarska komora i Visoka škola za primijenjeno računarstvo.

U proljetnom ciklusu akcije dodijeljeno je više od 1.000 stipendija ukupne vrijednosti veće od dva milijuna kuna, a novosti u jesenskom ciklusu su programi poput "Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova", "Specijalista za Internet marketing" i "Voditelja prodajnog tima".

Program "Put do boljeg radnog mjesta" namijenjen je nezaposlenim osobama, nezaposlenim ženama iznad 40 godina starosti, poduzetnicima - početnicima i mladima do 25 godina starosti.

Predsjednik Sektorskog vijeća za elektrotehniku i računarstvo Mislav Balković napomenuo je kako analize pokazuju da su zanimanja na području ICT-a sve složenija pa formalni obrazovni sustav razmjerno teško pokriva sve veće zahtjeve koje donosi razvoj tehnologije, tako da je cjeloživotno obrazovanje jedino pravo rješenje.

Dodao je kako u Hrvatskoj stopa zaposlenosti kadrova s IT zanimanjima dosiže čak 85 posto.

Član uprave Algebre Hrvoje Balen ističe kako se uvođenjem programa za voditelje prodaje, internetski marketing i izradu projekata financiranih iz EU fondova kandidatima omogućuju kvalifikacije za neka od trenutno najtraženijih zanimanja u Hrvatskoj, prema istraživanju portala MojPosao.

Na tom je portalu od 1. siječnja do 31. kolovoza ove godine objavljeno više od 8700 natječaja za različita radna mjesta, što je porast od gotovo 11 posto u odnosu na isto razdoblje lani, rekla je voditeljica promocije portala MojPosao Martina Lovrić.

Najtraženija zanimanja bila su konobar, kuhar, programer, prodavač i agent u pozivnom centru. Najveća je ponuda zanimanja zabilježena u kategoriji prodaje (24,7 posto oglasa), dok je za IT područje bilo objavljeno ukupno 8 posto oglasa.

U kategoriji trgovine objavljeno je 2390 oglasa, a IT-a 840 oglasa. Najviše su se tražili programeri, administratori baza podataka, administratori, te osobe za rad u podršci i servisu, kaže Lovrić. (H)

Povezani članci
06.07.16 Vijesti
Visoko učilište ALGEBRA novi partner u projektu „Zajednička nabava – HOK ZNA“
21.04.15 Edukacija
Pokrenuti prvi dugoročni koraci u povezivanju tržišta rada s visokim obrazovanjem!
25.03.15 Istraživanja
U hrvatske startupe u 2014. uloženo 20 milijuna eura - deset puta više nego godinu prije
10.05.13 Seminari, konferencije
Održana konferencija o upravljanju kontinuitetom poslovanja
05.04.13 Više i visoke škole (državne)
Manjak osobne odgovornosti i urušen sustav vrijednosti velika su prepreka razvoju konkurentnosti kroz obrazovanje
25.10.12 Seminari, konferencije
Računalstvo u oblaku najsnažniji model rasta IT tržišta
18.10.12 Seminari, konferencije
Održana tehnološka konferencija DevArena 2012
26.03.12 Financije i gospodarstvo
ICT tvrtke ne planiraju smanjenje broja zaposlenih
30.06.11 Alternativne (privatne)
EU financira obrazovanje odraslih
21.07.08 Alternativne (privatne)
Otvorena Visoka škola za primijenjeno računarstvo
20.06.07 Alternativne (privatne)
ECDL: Certifikati informatičke pismenosti
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa