Seniko studio
Vijesti
07.05.2011. Izložba "Be CROative" u Švedskoj
Jeste li znali da je kravata hrvatski izum, isto kao i kemijska olovka Slavoljuba Penkale, ili izmjenična struja koju je otkrio Nikola Tesla? Jeste li znali da policija hvata zlikovce diljem svijeta zahvaljujući Hrvatu, Ivanu Vučetiću koji je uspostavio iknofalangometriju, sustav za klasifikaciju otisaka prstiju?

Na ova i slična pitanja imat će prilike odgovarati očekivanih 35,000 posjetitelja iz cijeloga svijeta koji će sudjelovati na 58. Svjetskom natjecanju orača (World ploughing competition – WPC) koje se održava 13. i 14. svibnja 2011. u Lindevadu u Švedskoj.

U sklopu natjecanja, Hrvatska gospodarska komora će višestruko nagrađivanom izložbom „Be CROative“ od 10. do 14. svibnja ponovno promovirati kvalitetne hrvatske proizvode, svjetski poznate hrvatske izume i izumitelje, te Hrvatsku kao zemlju inovativnih i kreativnih ljudi.

Ovaj događaj od izuzetne je važnosti jer je Hrvatska sljedeće godine domaćin 59. Svjetskog natjecanja orača koje će se održati u rujnu 2012. u Biogradu na moru.

Stoga se 10. svibnja održava Hrvatski dan, na kojemu će će Hrvatsku i njezine potencijale predstaviti, među ostalim, potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković, Martina Velnić Župić, glavni tajnik HGK, Tugomir Majdak iz MPRRR i potpredsjednik WPO (Svjetske organizacije orača), Ivan Katalinić, predsjednik Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača te Paul Šikić iz HTZ Skandinavije. Istom prigodom održat će se i svečano otvaranje HGK izložbe „Be CROative“.

Multimedijalna izložba hrvatskih proizvoda po principu "gledaj, slušaj, osjeti" dočarat će Šveđanima i posjetiteljima iz cijeloga svijeta Hrvatsku u njenom najboljem izdanju.

U staklenim vitrinama bit će izloženi brojni hrvatski proizvodi te svjetski poznati izumi Hrvata, dok će se na videozidu prikazivati slike hrvatskih proizvoda popraćene tipičnim zvukovima mora, galebova, cvrčaka i dalmatinskih kampanela.

Cilj je predstaviti Hrvatsku u drugačijem svjetlu – ne samo kao zemlju prekrasnih prirodnih ljepota i poznatih sportaša, već i kao suvremenu zemlju 21. stoljeća, zemlju znanja i kreativnih ljudi i domovinu kvalitete.

Komora će na izložbi u Švedskoj predstaviti brojne hrvatske proizvode, nositelje prestižnih znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta".

Svih 235 proizvoda nosioca znakova „Hrvatska kvaliteta“ i 116 proizvoda nositelja znaka „Izvorno hrvatsko“ na izložbi će se predstaviti i putem promotivnih spotova koji će se izmjenjivati na videozidovima tijekom trajanja izložbe, te u katalozima, od kojih jedan svojim simboličnim oblikom kocke također simbolizira Hrvatsku.

Povezani članci
28.06.13 Vijesti
„Be CROative“ - 28. izložba za 28. EU zvjezdicu
25.06.13 Vijesti
S „Be CROative“ proslavili ulazak u EU
12.06.13 Vijesti
„Be CROative“
23.04.13 Vijesti
Be CROative na 8. svjetskom kongresu komora u Dohi
09.10.12 Vijesti
Be CROative: Hrvatski dan na sajmu EXPO REAL u Münchenu
05.06.12 Vijesti
Be CROative: Hrvatski dan na sajmu EIRE u Milanu
03.06.12 Vijesti
Be CROative na sajmu EIRE u Milanu
30.11.11 Vijesti
Održana Skupština Hrvatske gospodarske komore
30.05.11 Vijesti
Predstavljanje Hrvatske u Parizu
29.05.11 Vijesti
Predstavljanje Hrvatske u centru Pariza
06.05.11 Vijesti
Izložba Be CROative u Bratislavi pobudila velik interes
14.02.08 Vijesti
HGK: Novih 39 znakova Hrvatska kvaliteta i 19 Izvorno hrvatsko
30.06.07 Vijesti
Akcija ''Kupujmo hrvatsko'' u Zagrebu
14.06.07 Vijesti
Split: "Kupujmo hrvatsko" privuklo mnoštvo građana
13.06.07 Istraživanja
GfK istraživanje: 90 posto građana zna za akciju "Kupujmo hrvatsko"
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa