Seniko studio
Vijesti
06.05.2011. Izložba Be CROative u Bratislavi pobudila velik interes
Na otvorenju izložbe Be CROative Hrvatske gospodarske komore koja se u Bratislavi održava od 5. do 9. svibnja Slovaci su učili vezati kravate, informirali su se o hrvatskim svjetski poznatim izumiteljima i bili oduševljeni kvalitetnim hrvatskim proizvodima po kojima je Hrvatska poznata u njihovoj domovini, izvijestili su iz HGK.

Iako su Slovaci već tradicionalno prisutni turisti u Hrvatskoj, što dokazuje i brojka od 310.031 slovačkih turista koji su u prošloj godini boravili u Hrvatskoj i ostvarili 2,08 milijuna noćenja, na izložbi Be CROative otkrili su mnoge detalje o Hrvatskoj s kojima do sada nisu bili upoznati.

Hrvatski inovatori i najkvalitetniji hrvatski proizvodi predstavljeni na izložbi pobudili su veliki interes posjetitelja što nas čini izuzetno zadovoljnima i još jednom potvrđuje značaj ove izložbe, izjavio je direktor izložbe Trpimir Župić.

Bilateralna gospodarska suradnja, koja je sada na razini od 265,2 milijuna dolara, sigurno ima mogućnosti razvoja i proširenja u području energetike, automobilske industrije, proizvodnje tramvaja, cestogradnje, kemijske industrije, strojogradnje, regionalnog razvoja i prometa, kazao je.

Napominje i kako je izložba Be CROative samo jedna od aktivnosti koju Komora provodi na području međunarodne promocije hrvatskoga gospodarstva u inozemstvu, unaprjeđenja i povećanja hrvatskog izvoza i stranih ulaganja u Hrvatsku.

Cilj izložbe je promovitrati Hrvatsku kao zemlju koja posjeduje svjetski poznate izume i proizvode.

Izložba je vizualno predstavljena u obliku dvije kocke. U staklenim vitrinama izloženi su brojni hrvatski proizvodi nosioci znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta" te svjetski poznati izumi Hrvata, dok se na videozidu prikazuju slike hrvatskih proizvoda popraćene tipičnim zvukovima mora, galebova, cvrčaka i dalmatinskih kampanela.

Komora na izložbi u Slovačkoj predstavlja 38 hrvatskih proizvoda, nosioca prestižnih znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta".

Među njima su Podravkina Vegeta, Plivin Sumamed, Badelova šljivovica, Kraševa bajadera, voćni sirup Amarena i Maraschino iz Maraske, Paška čipka, Paški sir, Lepoglavska čipka, Posedarski pršut, Brač fini sapuni od maslinova ulja itd. (H)

Povezani članci
28.06.13 Vijesti
„Be CROative“ - 28. izložba za 28. EU zvjezdicu
25.06.13 Vijesti
S „Be CROative“ proslavili ulazak u EU
12.06.13 Vijesti
„Be CROative“
23.04.13 Vijesti
Be CROative na 8. svjetskom kongresu komora u Dohi
09.10.12 Vijesti
Be CROative: Hrvatski dan na sajmu EXPO REAL u Münchenu
05.06.12 Vijesti
Be CROative: Hrvatski dan na sajmu EIRE u Milanu
03.06.12 Vijesti
Be CROative na sajmu EIRE u Milanu
30.11.11 Vijesti
Održana Skupština Hrvatske gospodarske komore
30.05.11 Vijesti
Predstavljanje Hrvatske u Parizu
29.05.11 Vijesti
Predstavljanje Hrvatske u centru Pariza
07.05.11 Vijesti
Izložba "Be CROative" u Švedskoj
14.02.08 Vijesti
HGK: Novih 39 znakova Hrvatska kvaliteta i 19 Izvorno hrvatsko
30.06.07 Vijesti
Akcija ''Kupujmo hrvatsko'' u Zagrebu
14.06.07 Vijesti
Split: "Kupujmo hrvatsko" privuklo mnoštvo građana
13.06.07 Istraživanja
GfK istraživanje: 90 posto građana zna za akciju "Kupujmo hrvatsko"
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa