Edukacija
Seniko studio
Seminari, konferencije
28.04.2011. Alastair Campbell idući tjedan u Zagrebu
Pod naslovom "Alastair Campbell u Zagrebu" u zagrebačkom hotelu Westin danas je održana konferencija za medije kojom je za 5. svibnja 2011. godine najavljen dolazak poznatog marketinškog gurua u Hrvatsku.

Na najavnoj konferenciji sudjelovali su Mislav Bago s Nove TV, Marijana Grbeša, prodekanica Fakulteta političkih znanosti, i Mario Krtalić, direktor tvrtke Media TV kao organizator.

Bago je naglasio kako Alastair Campbell u Hrvatsku dolazi u najbolje vrijeme u izbornoj godini, nekoliko mjeseci prije izbora, jer se kampanje dobivaju sada, a ne zadnjih mjesec dana.

Krtalić je izrazio svoje zadovoljstvo i čast što na konferenciji koju organizira može ugostiti osobu takvog profila. Alastair Campbell je vrlo utjecajna i moćna osoba u medijskom, političkom i poslovnom svijetu. Krtalić se zahvalio na pomoći Slavenu Mariću iz Udruge Sportske igre mladih čiji je Alastair Campbell ambasador.

Marijana Grbeša, stručnjakinja za političku komunikaciju koja najbolje poznaje rad Alastaira Campbella, istaknula je da Campbell nije marketinški guru u komercijalnom smislu kakvih danas ima jako puno, on je zapravo mastermind koji je istinski promijenio paradigmu političkog komuniciranja.

To je čovjek koji je potpuno promijenio političku komunikaciju i postavio standarde u komuniciranju politike s medijima. "Ja se samo nadam da u našoj javnosti, posebno političkoj, postoji svijest o tome koliko je taj čovjek bitan u smislu političke komunikacije i znanja koje bi im trebao prenijeti i koje bi oni trebali konačno usvojiti, budući da Hrvatska uvelike kaska ne samo za zapadnom Europom nego i srednjom i istočnom", kazala je Grbeša.

Ona je dodala kako je, uza sav njegov neosporni talent, riječ o iznimno kontroverznoj osobi, uostalom kao što je i sam koncept spina. Bitnim je ocijenila naglasiti da je Campbell tehnike komunikacije s medijima doveo do razine umjetnosti, uspostavio je modele komunikacije koji su svi prihvatili.

Campbell je sam jednom kazao: "Moja je uloga uvijek biti jedan korak ispred medija. To je uloga spin doktora, brinuti se o prezentacijskim posljedicama svoje vlade."

Mediji su često dolazili u sukob s njim, ali su mu svi priznavali veliki talent, odanost šefu i visoku razinu profesionalnosti. Riječ je o impresivnoj osobi koja je potpuno odredila medijsko okruženje u kojem mi danas funkcioniramo.

Campbell je bio poznat i po kreiranju kratkih izjava soundbitea, kao npr. People's princess i New Labour New Britain.

"Naša scena će funkcionirati na ovaj način, u velikoj mjeri pod utjecajem partizanskog PR-a, sve dok naši političari ne shvate, kao što je to shvatio Tony Blair, da im trebaju savjetnici i prave ideje", zaključio je Mislav Bago.

Povezani članci
20.07.15 Seminari, konferencije
5. Međunarodna konferencija o učenju za poduzetništvo ICEL – 5
08.04.13 Seminari, konferencije
Regionalna konferencija: Financial Arena 2013 – Banking Industry Conference
09.11.11 Seminari, konferencije
Konferencija za SUPERPRODAVAČE i one koji to žele (p)ostati
28.04.11 Seminari, konferencije
Međunarodna konferencija „Pogled ka Rusiji“ krajem svibnja u Zagrebu
09.03.11 Seminari, konferencije
Regionalna infrastruktura, logistika i transport u fokusu konferencije u Zagrebu
17.02.11 Seminari, konferencije
Konferencija o elektroničkim komunikacijama 8. ožujka u Zagrebu
07.02.11 Seminari, konferencije
Quo vadis IT?
22.11.10 Seminari, konferencije
Počela konferencija 'Novi model rasta hrvatskog gospodarstva'
15.10.10 Seminari, konferencije
EBRD i Infoarena Grupa okupljaju regionalne lidere industrije hrane, pića i maloprodaje
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa