Trgovina
Seniko studio
Trgovina na malo
07.04.2011. U Osijeku otvoren trgovački centar Avenue Mall
U Osijeku je večeras otvoren trgovački centar Avenue Mall u čiju je izgradnju investitor, tvrtka GTC, uložila oko 60 milijuna eura i u kojem je otvoreno oko 600 radnih mjesta.

Predsjednik Nadzornog odbora GTC-a Eli Alroy kazao je na večerašnem otvorenju kako tvrtka u regiji namjerava izgraditi ukupno 20 trgovačkih centara, od kojih je deset već otvoreno, a još dva se idućih mjeseci planiraju otvoriti u Rumunjskoj i Bugarskoj.

Zahvalio je Europskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), hrvatskoj Vladi i lokalnim vlastima na pomoći u ostvarenju projekta izgradnje osječkoga Avenue Mall-a, ocjenivši kako investicije GTC-a stimuliraju lokalno tržište rada.

Direktorica EBRD-a za Hrvatsku Zsuzsanna Hargitai kazala je kako ova banka potiče razvoj tržišta nekretnina te kako su u Hrvatskoj, na tome području, do sada uložili oko 140 milijuna eura, čime su pomognuti projekti čija se ukupna vrijednost procjenjuje na oko 530 milijuna eura.

Otvorenje Avenue Mall-a pozdravili su poljski veleposlanik u Hrvatskoj Wieslav Tarka, čelnici Osječko-baranjske županije i grada Osijeka.

Predsjednik Nadzornog odbora GTC-a Eli Alroy u sklopu svečanosti uručio je SOS Dječjem selu Ladimirevci donaciju od 150.000 kuna.

Otvaranje tog trgovačkog centra kasnilo je zbog problema s izdavanjem uporabne dozvole, jer je osječka gradska uprava smatrala da nije ispunjen preduvjet obnove raskrižja na pristupnoj cesti koja se nalazi na zemljištu koje je predmet imovinsko-pravnog spora, koji traje od 1997. godine. Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva svojim je nedavnim rješenjem, prihvaćajući žalbu tvrtke GTC, ocijenilo kako obnova spornoga raskrižja nije nužan preduvjet za izdavanje uporabne dozvole. (H)

Povezani članci
05.11.12 Trgovina na malo
Novi zakupci u Avenue Mall Osijek
31.10.12 Trgovina na malo
Sutra neće raditi niti jedan šoping centar
13.09.12 Trgovina na malo
City Center one Best Buy shopping centar
06.08.12 Trgovina na malo
Hoće li trgovački centri ostati dostupni samo bogatima?
04.07.12 Trgovina na malo
Kriza reorganizirala trgovačke centre
14.05.12 Tvrtke i tržišta
GTC ponovno posluje pozitivno
15.12.11 Trgovina na malo
Istraživanje: City Center one najkvalitetniji šoping centar u Hrvatskoj
06.04.11 Trgovina na malo
Mercator otvara hipermarket u Osijeku
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa