Međunarodno poslovanje
Seniko studio
Strateški savezi
26.10.2006. Potpisan Sporazum o pripajanju HT Mobilne HT-u Mostar
Premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine dr. Ahmet Hadžipašić i predsjednik Uprave HT-Hrvatskih telekomunikacija Ivica Mudrinić potpisali su danas u Mostaru sporazum kojim se HT Mobilne, bivši Eronet, pripaja HT-u Mostar. Sporazumom se usklađuje status poslovnog segmenta za pokretne komunikacije (HT Mobilne) s dozvolom za pružanje usluga pokretnih komunikacija na teritoriju cijele Bosne i Hercegovine, koju posjeduje HT Mostar.

Ovim su potezom Vlada Federacije BiH i T-Hrvatski Telekom osigurali strateške pretpostavke za daljnji razvoj HT-a Mostar u svim segmentima poslovanja. Tako je ovaj sporazum ujedno i temelj za osnaživanje kompanije, za očuvanje radnih mjesta, a time i razvoj lokalne zajednice, kao i cijelog telekomunikacijskog tržišta u BiH.

Prema potpisanom sporazumu Vlada Federacije BiH nakon pripajanja raspolaže s ukupno 55,67% udjela, HT Zagreb s 39,10%, a HP Zagreb s 5,23%. Vladi Federacije BiH nakon izdavanja rješenja o odobrenju upisa izvršene privatizacije pripalo je 50,103%, a 5,567% udjela stečeno je na temelju javnog upisa.

Također, ovim se Sporazumom potvrđuje status strateškog partnera HT Zagreb, kao i postojeće pravo prvokupa udjela u slučaju bilo kakvog prijenosa ili prodaje udjela u HT-u Mostar.

«Sporazum predstavlja okončanje višegodišnjih napora oko povratka mobilnog dijela poslovanja u okrilje HT Mostara i sklopljen je na zadovoljstvo svih vlasnika, Federacije Bosne i Hercegovine, HT Zagreba, HP Zagreba i malih dioničara.

Potpisivanjem Sporazuma HT Mostar je ispunio sve obaveze iz dodijeljene mu Dozvole za pružanje GSM usluga i doveden je u ravnopravni položaj s druga dva telekom operatora u Bosni i Hercegovini. Nakon ovoga očekujem da HT Mostar da novi pozitivni impuls na tržištu telekomunikacija Bosne i Hercegovine.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i nakon ovoga procesa, kao i nakon izdvajanja rješenja o odobrenju upisa izvršene privatizacije, ostaje većinski vlasnik u HT Mostaru», istaknuo je dr. Ahmet Hadžipašić, premijer Federacije BiH.

«Duboko vjerujem da je danas potpisani sporazum izuzetno pozitivan za budućnost HT-a Mostar. Sa strane Hrvatskog Telekoma želimo doprinijeti poslovnom uspjehu HT-a Mostar s našim iskustvom, a kao strateški partner namjeravamo ulagati u razvoj kompanije, a time i u rast cjelokupnog bosansko-hercegovačkog telekomunikacijskog tržišta, te tako kontinuirano omogućavati stvaranje novih vrijednosti», izjavio je u povodu potpisivanja Sporazuma Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave T-Hrvatskog Telekoma.

HT Mostar bit će organiziran kao društvo koje ima Upravu društva i dvije poslovne jedinice: poslovnu jedinicu za nepokretnu, te poslovnu jedinicu za mobilnu mrežu, a Uprava će biti sastavljena od četiri člana.

Povezani članci
04.05.12 Izvoz
Ericsson Nikola Tesla proširuje mrežu HT-a Mostar
04.01.12 Vijesti iz regije
FBiH: Moguće spajanje dva telekoma i dvije pošte
07.09.10 Karijere
Mudrinić ponovno imenovan predsjednikom Uprave T-HT-a
07.08.08 Tvrtke i tržišta
Dobit T-HT Grupe 1,1 milijardu kuna
01.07.08 Vijesti iz regije
HT Mostar uvodi VoIP uslugu
14.05.08 Vijesti iz regije
Dnevni Avaz: Federacija BiH prodaje telekome strateškim partnerima
21.04.08 Tvrtke i tržišta
Zagreb: Održana Glavna skupština Hrvatskog telekoma
29.02.08 Trgovina na veliko
Analitičari Hypo Alpe Adria grupe: 'kupiti' za dionicu T-HT-a
28.02.08 Trgovina na veliko
Promet HT-ovom dionicom do 14 sati veći nego u protekla tri dana zajedno
28.02.08 Tvrtke i tržišta
Neto dobit T-HT-a lani uvećana 11,6 posto na 2,47 mlrd kuna
08.11.07 Tvrtke i tržišta
Neto dobit T-HT Grupe 2,15 mlrd kuna
14.06.07 Trgovina na veliko
Vlada sutra o javnoj ponudi dionica HT-a
19.05.07 Tvrtke i tržišta
Mudrinić: Pitanje DTK mreže bit će riješeno prije IPO-a
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa