Seniko studio
Vijesti
01.02.2011. HUP podržava Miloševića
Vijeće članova Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), kojima je potpredsjednik Vlade za investicije Domagoj Milošević predstavio aktivnosti Vlade na pokretanju novog ulagačkog ciklusa, pozdravilo je odluku Vlade da započne sa sustavnijim odnosom prema ulaganjima i ulagačima.

Na jučerašnjoj je sjednici Vijeće pozdravilo i izbor prvog potpredsjednika za investicije, te podržalo njegove planove i predstavljene aktivnosti. Poduzetnici su kroz vlastite primjere iznijeli i nekoliko gorućih problema koji otežavaju poslovanje u zemlji, pa i priječe ulaganja u nove pogone ili proširenje postojećih, priopćeno je iz HUP-a.

Milošević je govorio o planiranim aktivnostima na pokretanju javnih i privatnih investicija s posebnim naglaskom na one koje će započeti tijekom 2011. godine. Pritom je rekao kako glavni ciljevi njegovog rada proizlaze iz usmjerenosti Vlade na pokretanje novih ulaganja i dinamizaciju onih koji su zbog administrativnih razloga usporeni ili zaustavljeni.

Govorio je i o aktivnostima na otklanjanju prepreka za ulaganje na nacionalnoj i lokalnoj razini.

Posebna je pozornost bila posvećena predviđenim ulagačkim projektima u javnom sektoru, a odnose se na projekte iz energetskog sektora, turizma, vodnog gospodarstva i prometne infrastrukture.

Poduzetnici su ukazali na nepovoljnu poduzetničku i investicijsku klimu, administrativne prepreke i neučinkovitu javnu upravu, nepoticajno radno zakonodavstvo, porezna i neporezna opterećenja itd.

Kao poseban problem istaknuli su šutnju javne administracije koja je prema propisima obvezna odgovoriti na upite i podneske unutar 30 odnosno 60 dana, a to se razdoblje, kako je rečeno, često produljuje na godinu i pol pa a i dulje.

U HUP-u smatraju da sve upite i podneske na koje javna administracija ne odgovori na vrijeme treba zakonski proglasiti pozitivno rješenima, kaže se u priopćenju. (H)

Povezani članci
24.10.11 Izvoz
Pripremljeni izvoznici mogu profitirati od EU-a
11.10.11 Izravna strana ulaganja
Milošević: Konferencija ispunila ciljeve
16.05.11 Financije i gospodarstvo
Milošević: U obradi projekti za otvaranje 12.000 radnih mjesta
10.03.11 Financije i gospodarstvo
Milošević o inicijativi poduzetnika
02.03.11 Financije i gospodarstvo
U Vladi poseban tim za privatne investitore
02.02.11 Izravna strana ulaganja
Milošević: Globalni igrači zainteresirani za ulaganje u RH
29.12.10 Financije i gospodarstvo
Novi ministri dobili potporu Sabora
27.12.10 Financije i gospodarstvo
Martini Dalić financije, Domagoj Milošević potpredsjednik Vlade za investicije
27.12.10 Vijesti
HUP o predloženim novim ministrima
27.12.10 Vijesti
Sindikalni čelnici o promjenama u Vladi
13.09.10 Vijesti
Poslovni dnevnik: Traži se predsjednik HUP-a
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa