Info
Seniko studio
Sajmovi i izložbe
08.12.2010. HZS: Uspješan posjet sajmovima Vinitech i Sifel
U okviru programa stručnih putovanja Hrvatski poljoprivredni zadružni savez (HZS), u suradnji s tvrtkom Menthae Promosalons Croatie, organizirao je posjet sajmu Vinitech, najvećoj svjetskoj izložbi vinogradarstva i opreme za vinogradarstvo, te sajmu Sifel, na kojem su predstavljeni oprema i proizvodi za voće i povrće.

Sajmovi su se održali od 30. studenog do 2. prosinca 2010. u Bordeauxu, Francuska. Također je organiziran razgled proizvodnih pogona i vinarija.

Na površini od 85.000 m2 na sajmu su bile izložene najnovije linije za buteljiranje i pakiranje, materijali za vinske podrume i proizvodnju žestokih pića, oprema za sadnju vinograda, berbu grožđa, zaštitu vinograda od bolesti i štetnika, gnojidbu vinograda, te najnovija dostignuća iz područja enologije i tehnologije vinifikacije.

U okviru sajma SIFEL predstavili su se proizvođači sjemena i sadnica, hidroponske opreme, staklenika, opreme za navodnja-vanje, kalibriranje, opreme za berbu, te poseban odjel za ambalažu i pakiranje.

Uz prikaz najnovijih tehnologija, sajmovi su obilovali nizom pratećih i stručnih događanja i foruma za razmjenu iskustava i znanja te tematskih radionica o aktualnim tehničkim pitanjima.

Za Hrvatsku je posebno bio interesantan susret direktora Bjelovarskog poljoprivrednog sajma dr. Zlatka Salaja i predstavnika Hrvatskog poljoprivrednog zadružnog saveza Branka Žalca s Oivierom Médrosom, delegatom francuske vladine udruge Promosalons, koja ima sjedište u Hrvatskoj za regiju, te s gospođom Christine Pecastaingts, direktoricom Interco Aquitane, vladinom regionalnom razvojnom organizacijom koja je realizira programe za međunarodnu suradnju i razvoj.

Tom je prilikom predstavljen Bjelovarski sajam i njegove razvojne inicijative, razmotrene su mogućnosti suradnje između Sajma u Bjelovaru i Sajma u Bordeauxu, mogućnosti zajedničkih projekata za korištenje predpristupnih fondova Europske unije, te transfera tehnologije.

Direktorica agencije Interco Aquitane Christine Pecastaingts sa zadovoljstvom je prihvatila poziv da posjeti Hrvatsku, Bjelovarski sajam i Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

Povezani članci
01.12.11 Trgovina na malo
Bugarska potiče zadružnu trgovinu
19.03.10 Seminari, konferencije
Međunarodna konferencija o zadrugama
10.06.09 Financije i gospodarstvo
Seljaci traktorima blokiraju promet oko Ministarstva poljoprivrede
15.05.09 Financije i gospodarstvo
Za osnivanje i razvoj zadruga 8,4 mil. kuna
28.02.09 Seminari, konferencije
Zadružni proizvod treba znati iskomunicirati tržištu
27.02.09 Sajmovi i izložbe
Bjelovar: Druga izložba zadružnih proizvoda
31.10.08 Korisne informacije
Stručno putovanje na francuski sajam Vinitech - pozivnica
18.06.08 Prehrambeni proizvodi
Zadružni savez podržava zahtjeve seljaka o cijeni pšenice
09.11.07 Seminari, konferencije
Seminari o razvoju ruralnih krajeva od 13. do 29. studenog
24.05.07 Prehrambeni proizvodi
Proglašena elementarna nepogoda za dio Brodsko-posavske županije
11.05.07 Turizam
Neraskidiva spona turizma i poljoprivrede
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa