Robe
Seniko studio
Prehrambeni proizvodi
06.12.2010. Sir koji je pokorio svijet
Paški poduzetnici, korisnici Saparda, osvojili su za paški sir tri zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu sireva u Birminghamu

Na Svjetskom prvenstvu sireva, koje je nedavno održano u engleskom gradu Birminghamu, naš je paški sir Sirane Gligora osvojio tri zlatne medalje, i to u konkurenciji 2.600 proizvoda iz cijeloga svijeta. Stručni je sud sastavio poseban popis deset najboljih sireva na svijetu.

I u tom se biranom društvu našla delikatesa ovog našeg proizvođača. Iza paškoga su sira ovoga puta ostali i nadaleko poznati francuski sirevi.

Stručni sud od 200 stručnjaka iz cijeloga svijeta paškomu siru Ivana Gligore dodijelio je tri zlatne medalje - u kategoriji ovčjih sireva, tvrdih sireva i kategoriji novih sireva. Šime Gligora izjavio je kako je ova nagrada, nakon titule hrvatskog šampiona kvalitete i nagrade za kvalitetu iz Bruxellesa, šlag na torti.

Dvjestotinjak kooperanata s otoka Paga svakodnevno predaje ovčje mlijeko Sirani Gligora. U najsuvremenije uređenom objektu tridesetak je radnika ove godine proizvelo 60 tona vrhunskog paškoga sira. Zlato osvojeno na Svjetskom prvenstvu u Engleskoj priznanje je i hrvatskom sirarstvu koje je postavljeno na sam vrh svjetske piramide proizvođača sireva. (HRT)

Povezani članci
31.10.12 Tvrtke i tržišta
Svjetske nagrade sirani Gligora iz Kolana
22.08.11 Brandovi
Paška sol prvi autohtoni proizvod s Unijinom oznakom izvornosti
19.12.08 Sajmovi i izložbe
Dani malih sirara „SirCro“ u Zagrebu
20.06.08 Promocije
Dukat predstavio „Sireve svijeta“
07.07.07 Sajmovi i izložbe
Zabok: Prvi hrvatski sajam sira
25.07.06 Istraživanja
Lažno čak 40 posto paškog sira
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa