Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+
RSS
Međunarodno poslovanje
Trgovina
Robe
Edukacija
Potrošači
O marketingu
Info
Naslovnica
Naslovnica
>>
Info
>>
Financije i gospodarstvo
Četvrtak, 25.04.2024
Info
Carine
Inspekcijske službe
Ekologija
Korisne informacije
Karijere
Financije i gospodarstvo
Sajmovi i izložbe
Zaposlenost / plaće
Korisni linkovi
Osiguranja
Statistika
Zdravlje
Vijesti iz svijeta
DOP
Vijesti iz regije
Seniko studio
Kontakt
Oglašavanje
Časopis
O nama
Impressum
Financije i gospodarstvo
02.09.2010.
Folnegović: Trgovci došli na svoje, restorateri podbacili
Promet u restoranima tijekom glavne turističke sezone manji je za 40 do 60 posto u odnosu na prošlu godinu, procjena je predsjednika Udruge hrvatskih restoratera Miroslava Folnegovića
Promet u restoranima tijekom ovogodišnje glavne turističke sezone manji je između 40 i 60 posto u odnosu na prošlu godinu, procjena je koju je na konferenciji za novinare u četvrtak iznio predsjednik Udruge hrvatskih restoratera Miroslav Folnegović.
"S izuzetkom Hvara, Dubrovnika i donekle Umaga i okolice, restorateri su imali iznimno slabu sezonu", kaže Folnegović.
Po njegovim riječima, gostiju ima, ali namirnice uglavnom kupuju u trgovačkim centrima, a u restoranima većinom piju kavu i jedu sladoled.
"Tako su trgovci došli na svoje, a mi smo podbacili", ustvrdio je Folnegović.
Pad prometa u restoranima, po njegovom mišljenju, rezultat je recesije i zanemarivanja ugostiteljstva u turističkoj promidžbi Hrvatske.
Čelnik Udruge restoratera upozorava da je od ožujka 2008. do ožujka ove godine izgubljeno blizu 30 tisuća radnih mjesta u ugostiteljstvu, a da istovremeno, država nije donijela nijednu mjeru koja bi omogućila da se ona barem djelomično sačuvaju.
Smatra da je krajnje vrijeme da se zaustave negativni trendovi u ugostiteljstvu, odnosno pad broja zaposlenih i ugostiteljskih objekata.
Umjesto toga, dodaje, država inflacijom propisa otežava rad ugostiteljima.
Domaći su propisi tako strogi da bi, tvrdi Folnegović, 70 posto restorana u Grčkoj, Italiji ili Francuskoj bilo odmah zatvoreno kada bi se i na njih primjenjivali takvi propisi.
Osvrćući se na aktualnu raspravu o kvaliteti mesa, usprotivio se tvrdnji iz jednog medija po kojoj ugostiteljski lobi sprječava kontrolu mesa.
"Niti imamo lobi, niti odlučujemo o uvozu, a poput građana kupujemo od mesara koji obično tvrde da je sve domaće", kaže Folnegović. (H)
Povezani članci
05.04.12
Vijesti iz svijeta
NL: Pušači se vraćaju u restorane
05.01.12
Financije i gospodarstvo
Udruženja ugostitelja zadovoljna najavama nižeg PDV-a
21.09.11
Promocije
Započele rezervacije za American Express Tjedan restorana Hrvatska
21.03.11
Turizam
Dobre ocjene zagrebačkim restoranima
08.02.10
Vijesti
Ministarstvo turizma i HOK za brendiranje hrvatskih restorana
21.03.08
Korisne informacije
Zagreb: Porast ugostiteljskog prometa u četvrtom tromjesečju 2007.
02.01.08
Financije i gospodarstvo
Porast ugostiteljskog prometa u devet mjeseci
26.09.07
Statistika
Polugodišnji promet u ugostiteljstvu veći od 6 milijardi kuna
Međunarodno poslovanje
|
Trgovina
|
Potrošači
|
Edukacija
|
Robe
|
O marketingu
|
Info
Opći uvjeti korištenja
|
O nama
|
Impressum
Copyright(c) 2006, Sva prava pridržana.
Design by:
Stedas
Geared by:
Corvus CMS
Tražilica
Upiši pojam
Newsletter
Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!
E-mail:
Anketa
Hoće li 2016. godina napokon biti bolja?
1. Svakako će biti bolja!
2. Ne očekujem veće pozitivne pomake.
3. Ne vjerujem da će biti bolja.