Trgovina
Seniko studio
Trgovina motornim vozilima
15.02.2010. Magneti Marelli odustaje od Zastave
Direktor tvornice Zastava kamioni Đorđe Nestorović rekao je da je pod znakom pitanja primjena Memoranduma o razumijevanju koji je potpisan s Magneti Marellijem i Ivecom i koji vrijedi do kraja ožujka ove godine

Talijanski proizvođač Magneti Marelli je najvjerojatnije odustao od strateškog partnerstva sa Zastava kamionima, dok u Ivecu još uvijek razmišljaju, javlja u ponedjeljak beogradski B92

Direktor tvornice Zastava kamioni Đorđe Nestorović rekao je da je pod znakom pitanja primjena Memoranduma o razumijevanju koji je potpisan s tim kompanijama i koji važi do kraja ožujka ove godine.

"Očekujemo da će ovih dana ili tjedana u ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja biti donijeta odluka o statusu Memoranduma, da li će se provoditi ili ulazimo u novi krug traženja strateškog partnera", kazao je Nestorović.

Pritom je naveo da je o takvoj mogućnosti bilo riječi i u razgovoru s ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Mlađanom Dinkićem početkom ove godine.

"Dinkić je tada rekao da je bolje da se ne žuri, nego da se pronađe kvalitetno rešenje i osigura partner za proizvodnju lakih komercijalnih vozila, iz strateških razloga da se program ne ugasi", rekao je Nestorović.

Prema riječima Nestorovića, u tvornici se nadaju da će se naći odgovarajući partner jer je važno da se zadrži kamionski program, dok ostalo može biti posao i za automobilsku branšu.

Dodao je da će se u međuvremenu u tvornici raditi kao da neće biti privatizacije i naveo da se proizvodnja održava prema mogućnostima i potražnji na tržištu.

"Naši planovi su skromni, 360 vozila godišnje, odnosno oko 30 na mjesečnoj razini", rekao je Nestorović.

U tvornici očekuju da će najveća realizacija biti u prvoj polovini ove godine, imajući u vidu povećanu potražnju zbog najavljenih subvencija države za prodaju vozila. (Bankamagazin)

Povezani članci
30.05.12 Trgovina motornim vozilima
Snažan pad prodaje teških kamiona u Europi u travnju
16.04.12 Trgovina motornim vozilima
Fiat otvorio u Srbiji tvornicu automobila
14.03.12 Trgovina motornim vozilima
Kamion&Bus uručio nagrade za gospodarska vozila 2012.
03.02.12 Trgovina motornim vozilima
Uzlet dobiti proizvođača kamiona Volva u četvrtom tromjesečju
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa