Trgovina
Seniko studio
Trgovina motornim vozilima
03.12.2009. Mitsubishi pregovora s Peugeotom
Kyodo News prenosi pozivajući se na neimenovane izvore da Peugeot planira uložiti milijardu jena u Mitsubishi kako bi postao njegov najveći dioničar

Japanski proizvođač automobila Mitsubishi Motors Corp potvrdio je u četvrtak da s francuskim PSA Peugeot Citroenom pregovara o produbljivanju veza između te dvije kompanije. "Kapitalno povezivanje je jedna od mnogih opcija o kojima razmišljamo", kazao je Yuki Murata, glasnogovornik Mitsubishija.

Kako prenosi agencija Kyodo News pozivajući se na neimenovane izvore, Peugeot planira uložiti milijarde jena u Mitsubishi Motors Corp kako bi postao njegov najveći dioničar. Gospodarski dnevnik Nikkei izvijestio je da Peugeot planira uložiti do 300 milijardi jena (3,4 milijarde dolara) za kupnju 30 do 50 posto udjela u Mitsubishiju.

Mitsubishi se nada udahnuti novi život posrnulom poslovanju na temelju kapitalnog ulaganja Peugeota, drugog po veličini europskog proizvođača automobila. Francuska kompanija želi pak iskoristiti Mitsubishijevu ekspertizu na području proizvodnje električnih vozila i drugih zelenih tehnologija, prenosi Kyodo.

Prema Nikkeiju, dvije kompanije razmišljaju o zajedničkom razvoju ekološki prihvatljivih vozila. (Bankamagazin, Hina)

Povezani članci
12.07.12 Trgovina motornim vozilima
Peugeot Citroen planira ukinuti 8.000 radnih mjesta
08.07.08 Trgovina motornim vozilima
Peugeot predviđa pad prodaje na zapadnoeuropskim tržištima
19.05.08 Trgovina motornim vozilima
Grupa Peugeot Citroen i Mitsubishi planiraju tvornicu u Rusiji
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa