Info
Seniko studio
Sajmovi i izložbe
16.10.2009. Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu od 23. do 25. listopada
Cjelodnevni sportski, kulturni i zabavni programi, gastro show, predstavljanja brojnih izlagača na Sajmu, mnogobrojne degustacije kao i stručna predavanja samo su dio onoga što idućeg vikenda očekuje posjetitelje malog istarskog mjesta

Jelinić, Dujmović, Buršić, Grubišić, Milohanić, Antolović i Pisinium redom su vrhunski proizvođači istarskog pršuta, koji su zajedno s predstavnicima organizacijskog tima, u vinoteci Bornstein u Zagrebu, jučer predstavili ovaj vrhunski istarski proizvod. Pritom su najavili manifestaciju ISAP 2009 – Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu.

Pred 400-tinjak gostiju sedam je istaknutih pršutara, tradicionalno, nožem rezalo pršut, a da ugođaj bude potpun degustaciji su se pridružili svima već dobro poznati istarski vinari Bruno Trapan i Dmitri Brečević.

Načelnik Općine Tinjan, Mladen Rajko, pročelnik Odjela za poljoprivredu Istarske županije, Milan Antolović, i predsjednik udruge proizvođača istarskog pršuta, Milan Buršić, kao predstavnici organizacije najavili su treći po redu ISAP 2009, koji će se od 23. do 25. listopada 2009. godine održati u Tinjanu.

Naime, od davnine do danas u gastronomskoj ponudi Istre domaći istarski pršut proizvod je najviše vrijednosti i ponosa. Pršut se doživljava i prepoznaje kao vrhunska ljepota, a Istrani ga zovu - vijulin, što će reći violina.
Svoje prestižno mjesto među sladokuscima, istarski pršut zahvaljuje, prvenstveno, strogom poštivanju tradicijskih pravila, pa nije ni iznenađujuće da njemu u čast, već tradicionalno, Općina Tinjan organizira Internacionalni sajam pršuta ISAP.

Osim uglednih domaćih pršutara, ovogodišnju manifestaciju upriličit će brojni pršutari iz raznih europskih zemalja, dok je ovogodišnji Pršut partner poznati pršut Vulcano iz Auersbacha iz Austrije.

Cjelodnevni sportski, kulturni i zabavni programi, gastro show, predstavljanja brojnih izlagača na Sajmu, mnogobrojne degustacije kao i stručna predavanja samo su dio onoga što idućeg vikenda očekuje posjetitelje malog istarskog mjesta.

Povezani članci
14.10.15 Europska unija
Istarskom pršutu/istrskom pršutu EU-ova oznaka izvornosti
24.07.15 Prehrambeni proizvodi
Europska komisija objavila zahtjev za zaštitu "Drniškog pršuta"
17.04.15 Prehrambeni proizvodi
Proglašeni najbolji domaći pršuti, ovo su šampioni
15.04.15 Prehrambeni proizvodi
Krčki pršut prvi hrvatski proizvod registriran na EU razini
15.01.14 Brandovi
Dodjela prvih certifikata za Dalmatinski pršut
14.06.13 Europska unija
U EU je zaštićeno 1158 prehrambenih proizvoda, Hrvatska zaštitila jedan
18.10.12 Izvoz
Studija: Ulazak u EU prilika za hrvatski pršut, mlijeko i čaj
19.06.12 Prehrambeni proizvodi
Rezultati 12. ocjenjivanja kakvoće slavonskog kulena
12.04.12 Uvoz
Domaće se gasi - uvoz odojaka dosegao 50 posto potreba
22.08.11 Brandovi
Paška sol prvi autohtoni proizvod s Unijinom oznakom izvornosti
17.09.07 Brandovi
MI Braća Pivac predstavlja tradicionalne proizvode
19.05.07 Vijesti
Novi proizvodi sa znakovima "Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno hrvatsko"
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa