Info
Seniko studio
Vijesti iz svijeta
18.08.2009. Američki Reader's Digest ide u bankrot
Obiteljski mjesečnik koji ima najveću nakladu u SAD-u među časopisima, na ovaj će način pokušati restrukturirati svoj dug bez utjecaja na svoja međunarodna izdanja

Posljednja žrtva recesije, ali i utjecaja interneta na tiskovno izdavaštvo je mjesečnik Reader's Digest koji je započeo pripreme kako bi objavio zaštićeni (Chapter 11) bankrot u SAD-u. Na ovaj će način moći restrukturirati svoj dug, a u cilju im je i da loše financijsko stanje nema isti efekt u drugim, internacionalnim izdanjima.

Do nedavno, prosperitet časopisa koji se koristio sloganima poput 'Amerika u tvom džepu' činio se da nema kraja budući da je objavljivan u 21 zemlje svijeta s cirkulacijom od 8,1 milijun primjeraka, odnosno najvišom među časopisima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Desetljećima je časopis radio kao potpuni svijet za sebe, zaštićen od obitelji Wallace koja ga je osnovala još 1922. godine, sa sjedištem u Pleasntvilleu, New York. Poznat je po inovacijama kao što je kviz vokabulara 'Improve Your Word Power', a smatra se i brendom američkog nakladništva.

Obiteljski mjesečnik Reader's Digest prisutan je u Hrvatskoj od travnja 2006. godine, a izdaje se u suradnji s Mozaik knjigom. Što će biti s hrvatskom podružnicom nismo uspjeli saznati, tj. nismo dobili komentar od predstavnika izdanja Reader's Digesta u Hrvatskoj. (Bankamagazin)

Povezani članci
06.06.12 Franchising
U Hrvatskoj je tijekom tri godine preuzeto 170 franšiznih marki
08.03.12 Brandovi
Istraživanje Reader's Digesta za oznake Trusted Brands 2012.
01.06.11 Brandovi
Dodijeljene nagrade Trusted Brand Hrvatska
04.10.10 Brandovi
Jana osvojila nagradu Trusted Brand
30.09.10 Trgovina na malo
Konzumu četvrtu godinu zaredom priznanje Trusted Brands
29.09.08 Brandovi
Lino dječja hrana Podravke dobila nagradu Trusted Brand 2008
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa