Info
Seniko studio
Sajmovi i izložbe
10.09.2006. Bjelovar: završio 14. međunarodni poljoprivredni sajam
Treći, zadnji, dan 14. jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma, najveće poljoprivredne priredbe u Hrvatskoj, po veličini odmah iza Zagreačkog velesajma, proglašena su najbolja grla stoke

Tako je prvakinjom sajma simentalske pasmine proglašena krava Meri vlasnika Ivana Čurdije iz sela Rumenjaka u općini Svetom Ivanu Žabnu, a prvakinjom u holsteinskoj pasmini krava Izabela vlasnika Drage Kovažika iz Laminca pokraj Bjelovara. Zanimljivo je da su obojica vlasnika prvakinja i prijašnjih godina na sajmu u Gudovcu izlagali krave koje su osvajale najviše naslove.

Na sajmu, na kojem su sudjelovala 403 izlagača iz Hrvatske i još deset zemalja, proglašeni su i najbolji primjerci među 500 izloženih krava, konja, svinja, koza i ovaca.

Osim stoke predstavljen je i velik broj najsuvremenijih traktora i priključaka, poljoprivredne opreme i mehanizacije.

U tri dana održano je i 17 stručnih predavanja te predstavljena jela od mlade junetine, vrste mesa koje je bilo poznati hrvatski izvozni proizvod, i koje naši proizvođači, nakon krize u stočarstvu, žele ponovno izvoziti u EU. Na sajmu su se uspoređivali i rezultati uzgoja austrijskoga, njemačkog i hrvatskog simentalca, a na aukciji steonih junica, koju kreditira Bjelovarsko-bilogorska županija.

Po prvim procjenama organizatora sajam je u tri dana posjetilo više od 50 tisuća ljudi.

Sajam su priredili Bjelovarski sajam i Hrvatski stočarski centar uz potporu Ministarstva poljoprivrede, grada Bjelovara, Županije, HGK Županijske komore u Bjelovaru i bjelovarske Obrtničke komore.

U sklopu sajma održan je i 3. Kon Tur, sajam kontinentalnog turizma, na kojemu je bilo 40-ak izlagača, a i popratile su ga i drugi sadržaji, poput izložbe malih životinja. (H)

Povezani članci
12.01.13 Sajmovi i izložbe
Izlazak malih i srednjih poduzeća na strana tržišta
09.11.07 Seminari, konferencije
Seminari o razvoju ruralnih krajeva od 13. do 29. studenog
24.05.07 Prehrambeni proizvodi
Proglašena elementarna nepogoda za dio Brodsko-posavske županije
26.04.07 Prehrambeni proizvodi
Županja: suša ugrožava poljoprivredne kulture
02.02.07 Izvoz
Izvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda povećan 29,3 posto, a uvoz 14,4 posto
07.09.06 Sajmovi i izložbe
Godišnja smotra hrvatske poljoprivrede
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa