Info
Seniko studio
Osiguranja
08.07.2009. Predstavljeno Societe Generale osiguranje
Gaël Loaëc, Pierre Boursot i Mladen Gavrančić
Gaël Loaëc, Pierre Boursot i Mladen Gavrančić
Novoosnovano osiguravajuće društvo započelo je s radom tijekom svibnja i u prvih mjesec i pol dana ostvarilo premiju od 5 milijuna kuna

Na svečanoj konferenciji za novinare u Zagrebu je danas predstavljeno nedavno osnovano osiguravajuće društvo Societe Generale Osiguranje d.d. koje je nastalo kao rezultat strategije osnivanja specijaliziranih financijskih društava u sastavu Societe Generale Grupe.

Osnivači nove kompanije su Splitska banka, s udjelom od 49 posto, te francuska kompanija za životno osiguranje SOGECAP, koja ima udjel od 51 posto.

SOGECAP S.A. je jedno od najvećih osiguravajućih društava u Francuskoj s kapitalom od 1,113 milijardi EUR, 8 milijuna klijenata i 1130 zaposlenih. Društvo raspolaže sa 63,7 milijardi eura tehničkih pričuva na kraju 2008. godine, posluje u 15 država svijeta i dobitnik je mnogih međunarodnih nagrada i priznanja od kojih se može istaknuti „Osigurateljni Oskar“ u 2009. za najkvalitetniju uslugu.

Otvaranje tvrtki kćeri je u tijeku još u nekoliko zemalja širom svijeta.
Societe Generale Osiguranje je društvo koje nudi životno osiguranje fizičkim i pravnim osobama za osiguranja gotovinskih i stambenih kredita. Počelo je s radom tijekom svibnja i već je u prvih mjesec i pol dana ostvarilo premiju u visini od 5 milijuna kuna.

„Temeljem velikog iskustva i know-how kojim raspolaže SOGECAP ubrzo ćemo hrvatskim građanima ponuditi široku paletu proizvoda“, naglasio je Gael Loaec, predsjednik uprave SG Osiguranja te je ujedno najavio proširenje palete proizvoda.

Kao prednosti je istaknuo što osiguranje nastupa odmah po potpisu ugovora te što nema nikakvih izuzeća za pojedine skupine građana, tako da se branitelji, vojni umirovljenici i invalidi tretiraju na isti način kao i svi ostali klijenti.

Društvo će u početku koristiti prodajnu mrežu Splitske banke. Premije se mogu uplaćivati jednokratno ili u mjesečnim ratama, a dodatna pogodnost je i ta što jednom uplatom klijent može otplaćivati ratu kredita i premiju životnog osiguranja.

„Postati vrhunska prodajna mreža bankoosiguranja u Hrvatskoj te zadovoljstvo klijenata i poslovni rezultati biti će potvrda našeg uspijeha“, istaknuo je član uprave SG Osiguranja Mladen Gavrančić.

Povezani članci
04.08.16 Financije i gospodarstvo
Neto dobit Societe Generalea porasla 8,1 posto u drugom kvartalu
06.08.15 Financije i gospodarstvo
Snažan rast profitabilnosti Grupe Société Générale
10.11.14 Vijesti iz svijeta
Societe Generale najavljuje akvizicije u Europi
06.11.14 Financije i gospodarstvo
Osjetno niže rezervacije podigle dobit Societe Generalea
03.08.14 Financije i gospodarstvo
Rast neto dobiti Societe Generalea u drugom tromjesečju
19.06.12 Osiguranja
Premija osiguravatelja pala za 350 mil. kuna
03.05.12 Financije i gospodarstvo
Societe Generale: Dobit nakon oporezivanja 732 milijuna eura
16.02.12 Vijesti iz svijeta
Dobit Societe Generalea pogođena otpisom grčkog duga
29.11.11 Financije i gospodarstvo
Societe Generale najbolji pružatelj usluga trgovanja devizama u CEE regiji
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa