Trgovina
Seniko studio
Trgovina motornim vozilima
06.09.2006. Za kvarove nije kriva (ne)kvaliteta plina
Nagađanja o nečistom plinu, glavnom alibiju servisera prilikom učestalih kvarova automobila s plinskim pogonom, mogu prestati. Plin nije ni bolji ni gori nego ranijih godina, što znači da je standardne kvalitete i zadovoljava, tvrdi Mladen Čobanov, direktor naftno-kemijskog sektora Zavoda za ispitivanje kvalitete u Sisku

Druga je stvar što građani misle kako prelaskom na upola jeftinije gorivo automobilu više ne moraju mijenjati filtere niti ga redovito servisirati. No, u pitanju je rafinerijski, a ne rafinirani plin i, kad bi i tehnika koja se ugrađuje u automobile bila pod strogim nadzorom kao plin, građani bi imali puno manje problema, uvjeren je Čobanov, čija tvrtka, koju je osnovao priznati vizionar i legendarni zagrebački gradonačelnik Većeslav Holjevac, uskoro slavi 50. obljetnicu postojanja i rada.

Stručnost, objektivnost i pouzdanost osnovne su postavke tvrtke zahvaljujući kojima je svih ovih godina i opstala i to pod istim imenom, ističe Čobanov. Tvrtka je, dodaje, uvijek podjednako štitila interese tvrtki i individualnih potrošača na planu volumetrije, odnosno kontrole i mjeriteljstva velikih i malih spremnika za prijevoz nafte i naftnih derivata na benzinskim crpkama ili pak protočnosti, tzv. pištolja za ukrcaj goriva u osobne automobile.

No, njezina udarna snaga je u dvjema ključnim akreditacijama izdanim od Nacionalne službe za ovlašćivanje HAAa u skladu s europskim normama. Prva se odnosi na provedbu nadzora na području sirove nafte, naftnih derivata i prirodnog plina i utvrđivanja njihove suglasnosti, a druga na laboratorij volumetrije za sektor nafte, kemije i tekstila što zorno potvrđuje da su ZIK-ove metode kontrole i umjeravajanja provjereno istinite.

S čak 65 specijalista 45 u Sisku te dvadesetak na izdvojenim punktovima u Zagrebu, Zadru, Solinu, Pločama i Metkoviću u ZIK-u drže kako su u Hrvatskoj najrelevantniji i kadrovski najpopunjeniji mjeriteljski sustav. Dokaz tome je i povjerenje koje mu ukazuju klijenti INA, Europetrol i Tiffon, ali i NATO, angažirajući ga za kontrolna mjerenja u svojim bazama u Mađarskoj i BiH. Iako poslujemo u nesigurnim gospodarskim vremenima, ne odustajemo ni od ulaganja gotovo 10 posto godišnjeg prihoda u daljnji razvoj, na trajna doškolovanja te na ne manje od milijun kuna godišnje za investicije u novu laboratorijsku opremu i uređaje kazao je Čobanov.

Izvor: Vecernji.net

Povezani članci
25.09.08 Trgovina motornim vozilima
Od 2011. sva nova vozila u EU-u imat će ugrađena svjetla za dnevnu vožnju
05.06.08 Trgovina motornim vozilima
Za dvije godine 150.000 auta na plin
14.01.08 Trgovina motornim vozilima
Američke proizvođače vozila čeka teška godina
18.11.07 Trgovina motornim vozilima
Honda i GM najavili lansiranje vozila na pogon vodikovim ćelijama u SAD-u
10.10.07 Trgovina motornim vozilima
EK želi na cestama više automobila na vodikov pogon
14.06.07 Trgovina motornim vozilima
Nastavak pada prodaje novih automobila u Europi
24.05.07 Trgovina motornim vozilima
Održan 2. međunarodni forum «Autoplin &plovila» u Solarisu
19.05.07 Trgovina motornim vozilima
Automobili će uskoro voziti na aluminiij?
06.05.07 Vijesti iz svijeta
Prognoze o potrošnji plina u Europi previše su optimistične
16.04.07 Trgovina motornim vozilima
Švedsko-njemački stručnjaci traže načine snižavanja cijena automobila
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa