Seniko studio
Vijesti
29.08.2006. U akciju se uključili i trgovački lanci
Hrvatska gospodarska komora nastavlja s akcijom 'Kupujmo hrvatsko' koja ove godine nosi slogan 'Budimo kroativni - proizvodimo i kupujmo kvalitetno'

Sloganom se također želi ukazati da su kreativnost i inovativnost bili dio hrvatske povijesti te da je neophodno da budu i dio hrvatske budućnosti. U rujnu HGK planira promotivna događanja u četiri velika hrvatska grada - Split (5. rujna), Osijek (9. rujna), Zagreb (16. rujna) i Rijeka (25. - 30. rujna). Svako promotivno događanje sastojat će se od već tradicionalnog predstavljanja hrvatskih proizvoda na štandovima te popratnog zabavnog programa.

Novitet ovogodišnje akcije je uključenje trgovačkih lanaca, a do sada su sudjelovanje potvrdili Konzum i Getro. Oni će se svojim aktivnostima uključiti u promociju proizvoda nosioca znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta". Slogan dijela Konzumove akcije će biti "Konzumirajmo hrvatsko", a Getroa "Kupujmo srcem, kupujmo hrvatsko".

Glede upita iz EU da li se akcijom diskriminira slobodno kretanje robe na tržištu u Hrvatskoj gospodarskoj komori to izričito negiraju. Na konferenciji za novinare predsjednik HGK Nadan Vidošević istaknuo je kako Hrvatska gospodarska komora akciju provodi u svoje ime ali za račun svojih članica koje su privatne kompanije. 'Ovu akciju ne financira država niti jedna državna institucija, već je to akcija čisto privatnog karaktera. Mi ćemo nastaviti s akcijom sve do ulaska u EU, ali i poslije toga', rekao je Vidošević.

Prema njegovim riječima akcija 'Kupujmo hrvatsko' objektivno je najsnažnija marketinška akcija na ovim prostorima. Naša akcija traje tek devet godina, dok je primjerice Austrija s sličnom akcijom započela još prije 70 godina. Do danas oznake Izvorno hrvatsko nosi 76 proizvoda, a Hrvatske kvalitete njih 151. (G. J.)

Izvor: liderpress.hr

Povezani članci
10.01.08 Vijesti
HGK raspisala natječaj za dodjelu sredstava Zaklade "Izvorno hrvatsko" za 2008.
14.06.07 Vijesti
Split: "Kupujmo hrvatsko" privuklo mnoštvo građana
13.06.07 Istraživanja
GfK istraživanje: 90 posto građana zna za akciju "Kupujmo hrvatsko"
06.06.07 Vijesti
Akcija "Kupujmo hrvatsko - budimo kroativni" u Puli
19.05.07 Vijesti
Novi proizvodi sa znakovima "Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno hrvatsko"
10.05.07 Vijesti
Akcija "Kupujmo hrvatsko" počinje u Osijeku
10.09.06 Vijesti
Osijek: akcija "Budimo kroativni-proizvodimo i kupujmo kvalitetno"
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa