Seniko studio
Vijesti
05.03.2009. Gospodarska suradnja Hrvatske i Indije
Ukupna robna razmjena između Hrvatske i Indije u 2008. godini iznosila je 147 milijuna američkih dolara

Energetika, infrastruktura, elektroindustrija, poljoprivredno-prehrambeni kompleks, kemijska i farmaceutska industrija, strojogradnja, remont i modernizacija željezničkih vozila, brodogradnja, informatička tehnologija te turizam, bile su teme današnjih razgovora u okviru devete sjednice Mješovitog hrvatsko-indijskog odbora za trgovinu i gospodarsku suradnju.

Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Leo Begović s hrvatske je strane predsjedao sjednicom, a s indijske strane Odborom je predsjedao P.K. Chaudhery, podtajnik u Ministarstvu trgovine i industrije Republike Indije.

Indija je također zainteresirana za korištenje luke Rijeka i slobodnih zona u Republici Hrvatskoj, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Begović je naglasio kako Hrvatska u Indiji prije svega prepoznaje trgovinskog i investicijskog partnera, a budućnost gospodarskih odnosa dviju zemalja leži u razvoju svih oblika gospodarske suradnje kao što su zajednička ulaganja, transfer tehnologije i know-how-a te zajednički nastup na trećim tržištima.

Govoreći o području bilateralnih financijskih odnosa on je rekao kako je između HBOR-a i indijske Exim banke potpisan Memorandum o suradnji koji predstavlja pretpostavku za razvitak odgovarajućih odnosa između poslovnih banaka dviju zemalja.

Ukupna robna razmjena između Hrvatske i Indije u 2008. godini iznosila je 147 milijuna američkih dolara što je 27% više u usporedbi s 2007.godinom.

Povezani članci
13.02.12 Vijesti iz svijeta
Više gladnih zbog slobodne trgovine
11.01.12 Vijesti iz svijeta
Indija otvara maloprodajni sektor za inozemne brandove
25.11.11 Vijesti iz svijeta
Indija otvara tržište inozemnim maloprodajnim lancima
31.08.09 Vijesti iz svijeta
Indijski BDP u drugom kvartalu ojačao 6,1 posto
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa