Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+
RSS
Međunarodno poslovanje
Trgovina
Robe
Edukacija
Potrošači
O marketingu
Info
Naslovnica
Naslovnica
>>
Info
>>
Sajmovi i izložbe
Petak, 29.03.2024
Info
Carine
Inspekcijske službe
Ekologija
Korisne informacije
Karijere
Financije i gospodarstvo
Sajmovi i izložbe
Zaposlenost / plaće
Korisni linkovi
Osiguranja
Statistika
Zdravlje
Vijesti iz svijeta
DOP
Vijesti iz regije
Seniko studio
Kontakt
Oglašavanje
Časopis
O nama
Impressum
Sajmovi i izložbe
04.03.2009.
Državno natjecanje barmena u okviru sajma Gast
U sklopu danas otvorenog sajma Gast u Splitu održava se 9. Državno prvenstvo barmena – Flair Challenger 2009, na kojem se natječe 15 barmena.
Natjecatelji su dužni pokazati svoje akrobatsko umijeće u pripremanju koktela Sex on the Beach, Cosmopolitan i Royal Red, a pobjednik natjecanja putuje u Berlin na svjetsko prvenstvo.
Deveti Flair Challenger organizira Hrvatska sekcija barmena s ciljem podizanja razine kvalitete barmenskih usluga te razvijanja svijesti o potrebi njihovog usavršavanja i doškolovanja hrvatskih barmena.
Flair natjecanje je slobodni stil pripremanja koktela u kojemu se barmeni u 6 minuta predstavljaju publici i ocjenjivačkom sudu atraktivnim nastupom uz žongliranje s bocama u kojima treba biti minimalno 3 cl alkoholne baze, likera ili sirupa. Unatoč zabavnom aspektu natjecanja, natjecanje se odvija pod vrlo strogim pravilima Hrvatske sekcije barmena i iznimno je zahtjevna disciplina.
Pa tako naprimjer, ''uz boce za vrijeme žongliranja i pripremanja koktela može se koristiti isključivo barska oprema, malim demo barovima koji su posebno izrađeni za potrebe flair natjecanja što znači da imaju korito za boce, ugrađen prostor za led, i prostor za juice kontenjere, odnosno speed boce. Barmen može birati između 2 koktela, odabire koktel koji želi te ga po receptu koji je dobio od fair sekcije pripravlja, s tim da mora pripraviti najmanje jedan koktel a najviše tri ista koktela. Barmen je obavezan koristiti samo piće odnosno boce koje su prethodno dogovorene sa Tangarom – Gody Sirupi. Upotreba sastojaka ili boca koje nisu dio recepta ili piće koje je u receptu a nije u orginalnoj boci kažnjava se diskvalifikacijom. A svaki koktel mora obavezno imati slamku, dekoraciju i ispod čaše salvetu. Svi pokreti se ocjenjuju bodovima minus ili plus ovisno o novim trikovima ili prilikom nespretnog izvođenja ili neorginalnosti.'' Izjavio je Jure Vojković, član stručnog žirija ovog natjecanja.
Povezani članci
27.02.15
Sajmovi i izložbe
Split: na sajmu GAST izlagači iz 11 zemalja
06.03.13
Sajmovi i izložbe
Josipović otvorio sajam GAST: siromaštvo je ključni problem u Hrvatskoj
21.03.12
Sajmovi i izložbe
Otvoren međunarodni sajam GAST
13.03.12
Financije i gospodarstvo
Hrvatske vinare čekaju teški dani u Europskoj uniji
09.03.09
Sajmovi i izložbe
Završen 14. Međunarodni sajam Gast
03.03.09
Sajmovi i izložbe
Predsjednik Mesić sutra otvara sajam Gast
27.02.09
Sajmovi i izložbe
Održana natjecanja uoči sajma GAST
Međunarodno poslovanje
|
Trgovina
|
Potrošači
|
Edukacija
|
Robe
|
O marketingu
|
Info
Opći uvjeti korištenja
|
O nama
|
Impressum
Copyright(c) 2006, Sva prava pridržana.
Design by:
Stedas
Geared by:
Corvus CMS
Tražilica
Upiši pojam
Newsletter
Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!
E-mail:
Anketa
Hoće li 2016. godina napokon biti bolja?
1. Svakako će biti bolja!
2. Ne očekujem veće pozitivne pomake.
3. Ne vjerujem da će biti bolja.